Αρχική Τελευταία Νέα Χειροπέδες σε 26χρονο για την κλοπή σφαιρών στη Λεμεσό

Χειροπέδες σε 26χρονο για την κλοπή σφαιρών στη Λεμεσό

Στη σύλληψη 26χρονου, κατοίκου Λεμεσού, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την κλοπή μεγάλου αριθμού σφαιρών, από εμπορευματοκιβώτιο, που διαπράχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στη Λεμεσό, καθώς και για άλλες υποθέσεις που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λεμεσό.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα, σε χωριό της επαρχίας Πάφου, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που συνέλεξε η Αστυνομία.

Εναντίον του 26χρονου εκκρεμούσαν συνολικά τέσσερα δικαστικά εντάλματα σύλληψης για σοβαρές υποθέσεις που διαπράχθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Λεμεσό, ενώ για σκοπούς εντοπισμού του τα στοιχεία καθώς και η φωτογραφία του, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την Αστυνομία. (Αστυνομική Ανακοίνωση για καταζητούμενο πρόσωπο, ημερομηνίας 2/8/2021, είναι σχετική)

Συγκεκριμένα, εναντίον του 26χρονου είχε εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση ρίψης πυροβολισμών εναντίον οικίας στη Λεμεσό, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 27 Ιουλίου 2021. Για την εν λόγω υπόθεση, είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων και 40χρονος κάτοικος Λεμεσού.

Δεύτερο ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί εναντίον του 26χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε επίσης στη Λεμεσό, στις 11 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με την καταγγελία, που είχε γίνει στην Αστυνομία, κατά τη διάρρηξη είχαν κλαπεί μεγάλο χρηματικό ποσό, αριθμός κοσμημάτων, τέσσερα κυνηγετικά όπλα και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων, δύο άνδρες ηλικίας, 38 και 33 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 27 και 23 ετών.

Επίσης, εναντίον του 26χρονου, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία, βάσει της οποίας εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψής του, σχετικά με υπόθεση ρίψης πυροβολισμού εναντίον του οχήματος 23χρονου, την 1η Οκτωβρίου 2021. Σύμφωνα με την καταγγελία του 23χρονου, τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στην περιοχή Γερμασόγειας, τον προσπέρασε δεύτερο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου φέρεται να πρόταξε κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο και να πυροβόλησε εναντίον του. Από τον πυροβολισμό δεν προέκυψε οποιοσδήποτε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκε ζημιά χαμηλά στην πόρτα του οδηγού, του οχήματος του 23χρονου.

Τέλος, δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 26χρονου εκκρεμούσε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά και με την υπόθεση κλοπής μεγάλου αριθμού σφαιρών από εμπορευματοκιβώτιο, στις αρχές Οκτωβρίου 2021, στη Λεμεσό.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, στις 19 Οκτωβρίου, από αδειούχο εισαγωγέα οπλισμού και πυρομαχικών. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των ημερομηνιών 5 και 19 Οκτωβρίου, άγνωστοι παραβίασαν εμπορευματοκιβώτιο, που ανήκει στον παραπονούμενο και έκλεψαν μεγάλο αριθμό φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου και σφαιρών πιστολιού, διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που διεξήχθη στις 3 Νοεμβρίου, σχετικά με την υπόθεση, εντοπίστηκε θαμμένος σε περιοχή της Λεμεσού ένας οπλοβαστός, εντός του οποίου βρίσκονταν ένα έμφορτο περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι, 16 γκαζάκια αεροβόλου πιστολιού και 15,906 σφαίρες πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Μετά την σύλληψη του 26χρονου, η συνέχιση της δημοσίευσης της φωτογραφίας και των προσωπικών του στοιχείων είναι αχρείαστη.

Η Αστυνομία ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στον εντοπισμό του.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.