Αρχική Τελευταία Νέα Αναθεωρημένο Στεγαστικό σχέδιο €40.000 – Σε ποιές περιοχές δικαιούσαι

Αναθεωρημένο Στεγαστικό σχέδιο €40.000 – Σε ποιές περιοχές δικαιούσαι

Το Υπουργείο Εσωτερικών παρουσιάζει το αναθεωρημένο Στεγαστικό σχέδιο αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών και τα βελτιωμένα πολεοδομικά κίνητρα Στέγασης και Προσιτής κατοικίας.

Στο νέο σχέδιο εντάσσονται πλέον όλες οι κοινότητες Τροόδους, του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα και της Περιοχής Τυλληρίας.

btvrfcaddawdawdawdawd.jpg

Με τη διαφοροποίηση των κριτηρίων οι Κοινότητες που πλέον εντάσσονται στο Σχέδιο αυξάνονται από 128 σε 259, προστίθενται δηλαδή ακόμα 131 Κοινότητες, ενώ ο πληθυσμός που καλύπτεται πλέον από το νέο Σχέδιο αυξάνεται κατά 25.596 κατοίκους, φτάνοντας τις 82.987.

Εξάλλου, στο νέο βελτιωμένο σχέδιο εντάσσεται, μεταξύ άλλων, η αύξηση του ανώτατου ορίου οικονομικής ενίσχυσης για τα νεαρά ζευγάρια και τις πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και βελτιωμένα πολεοδομικά κίνητρα Στέγασης και Προσιτής κατοικίας.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ την παρουσίαση

Αναλύοντας τα νέα κριτήρια, ώστε το Σχέδιο να καταστεί πιο ελκυστικό και προσιτό, η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Πολιτικής Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Στεγαστικής Πολιτικής του ΥΠΕΣ, Ανθούλα Σαββίδου, μιλώντας κατά την παρουσίαση είχε αναφέρει πως για τον καθορισμό των νέων κριτηρίων για ένταξη μειονεκτικών περιοχών εντάσσονται στο σχέδιο το υψόμετρο πέραν των 500 μ., αντί 600 μ., η απόσταση πέραν των 40 χλμ. από αστικό κέντρο, κοινότητες κάτω από 500 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και σε απόσταση πέραν των 30 χλμ. από αστικό κέντρο.

Επιπρόσθετα, η κ. Σαββίδου είπε πως εντάσσονται στο σχέδιο οι κοινότητες κάτω από 500 κατοίκους το 2011 και με μείωση πληθυσμού 10% από απογραφή του 2011 σε σχέση με το 2011 ή 20% σε σχέση με το 1992.

Σχετικά με την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση σε νεαρά ζευγάρια και πολύτεκνους, είπε ότι έχουν ενισχυθεί με πρόσθετο ποσό μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ τα νεαρά ζευγάρια και οι πολύτεκνες οικογένειες, ενώ πρόσθετο ποσό μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ για ειδικές κατασκευές.

Συγκεκριμένα, είπε για νεαρά ζευγάρια, κάτω από 41 ετών, από 30 χιλιάδες ευρώ θα ενισχύονται με 40 χιλιάδες ευρώ, για νεαρές οικογένειες με τέκνα, κάτω από 41 ετών, από 35 χιλιάδες θα ενισχύονται με 45 χιλιάδες, για πολύτεκνους με τέσσερα και άνω τέκνα, από 40 χιλιάδες θα ενισχύονται με 50 χιλιάδες, ενώ για τα μονήρεις άτομα το ποσό παραμένεις στις 20 χιλιάδες.

nbtgrfsedadwdadawd.jpg

Για τις εξόχως ορεινές και εξόχως απόμακρες και μικρές κοινότητες, ανέφερε ότι ισχύουν διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα για μονήρεις άτομα το ποσό από 25 χιλιάδες γίνεται 35 χιλιάδες, για οικογένειες 2 ατόμων από 45 χιλιάδες σε 55 χιλιάδες, για οικογένειες 3 ατόμων από 50 χιλιάδες σε 65 χιλιάδες, για οικογένειες 4 ατόμων από 55 χιλιάδες σε 70 χιλιάδες, ενώ για οικογένειες 5 ή περισσότερων ατόμων από 65 χιλιάδες σε 75 χιλιάδες.