Αρχική Τελευταία Νέα Συνεχίζουμε με 40αρια παρά το τέλος Αυγούστου

Συνεχίζουμε με 40αρια παρά το τέλος Αυγούστου

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Η προειδοποίηση ισχύει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα μέτριοι 4 και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα το Σάββατο, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ για τη Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση.