Αρχική Τελευταία Νέα Ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή του Κρασιού

Ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή του Κρασιού

Άφθονο κυπριακό κρασί θα ρέει από σήμερα στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, ο οποίος ομορφαίνει, φωτίζεται καλλιτεχνικά και διακοσμείται θεατρικά, καθώς αρχίζει η 58η Γιορτή του Κρασιού, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του δημοσιογράφου – καλλιτέχνη και δημιουργού της φιγούρας του βρακά, Γιώργου Μαυρογένη, που απεβίωσε τον περασμένο Μάιο.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει, στις 20:00, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ θα ακολουθήσει ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, συνέχεια της περσινής επιτυχίας που σημείωσε η “εισβολή” των δυο μουχτάρηδων από κυπριακή σειρά, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν τα εγκαίνια στη θέση του Υπουργού. Φέτος ενισχύονται με περισσότερους συγχωριανούς τους και επιστρέφουν επί σκηνής για να καταγγείλουν τη συνεχιζόμενη “παρατυπία” του Δήμου.

Μαζί με τους ηθοποιούς Κώστα Βήχα, Χρύσανθο Χρυσάνθου, Χάρη Πισία, Σπύρο Γεωργίου και άλλους, θα τραγουδήσει η Κωνσταντίνα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βάσου Αργυρίδη, ενώ όπως σημειώνει ο Δήμος Λεμεσού, η τελετή εγκαινίων είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες είναι η διακόσμηση της κεντρικής εισόδου με μια νέα κατασκευή, ενώ το παραδοσιακό πατητήρι αλλάζει για πρώτη φορά θέση και στον ίδιο χώρο δημιουργείται μια νέα καλλιτεχνική σκηνή, που θα φιλοξενήσει δέκα μουσικές παραστάσεις με ομάδες κανταδόρων.

Επιπρόσθετα, φέτος το κηποθέατρο αλλάζει όψη και για δυο βραδιές της γιορτής, μετατρέπεται σε θερινό σινεμά, για την προβολή ταινιών από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Το εισιτήριο εισόδου για άτομα άνω των 18 ετών παραμένει στα πέντε ευρώ, με 20% έκπτωση στην αγορά οποιουδήποτε εμφιαλωμένου κρασιού (εκτός Κουμανταρίας) από τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία, ΕΤΚΟ, ΛΟΕΛ, ΚΕΟ και ΣΟΔΑΠ. Το εισιτήριο εισόδου για άτομα ηλικίας 6 με 18 ετών θα είναι τρία ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των έξι ετών.

Για τους πολύτεκνους θα παρέχεται δωρεάν είσοδος στη γιορτή, που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, για μια μέρα της δικής τους επιλογής, εφόσον παρουσιάσουν την ταυτότητα πολυτέκνου για το 2019.

Υπενθυμίζεται πως το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού με λεωφορεία, από όλες τις πόλεις, με μοναδική προϋπόθεση την προκράτηση θέσης.