Αρχική Τελευταία Νέα Σε 46 καταγγελίες και 10 κατασχέσεις μοτοσικλετών προχώρησε η Τροχαία Λεμεσού

Σε 46 καταγγελίες και 10 κατασχέσεις μοτοσικλετών προχώρησε η Τροχαία Λεμεσού

Συνολικά σε 46 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα προχώρησε η Τροχαία Λεμεσού από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ δέκα μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού κατασχέθηκαν.

Όχημα με πιστοποιητικό καταλληλότητας που εκδόθηκε την ίδια μέρα,  διαπιστώθηκε πως έφερε ελαττωματικά φρένα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι από μοτοσικλετιστές της Τροχαίας Λεμεσού ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκαν στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο πλαίσιο πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, της πάταξης του φαινομένου της οχληρίας και της εμπέδωσης του αισθήματος οδικής ασφάλειας.

Έμφαση, προστίθεται, δόθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, κεντρικούς δρόμους, αλλά και σημεία όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και οχληρία, ενώ έγιναν συνολικά 46 καταγγελίες και κατασχέθηκαν 10 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

Επίσης στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εκστρατείας του «Roadpol», για φορτηγά και λεωφορεία, σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, το ΤΟΜ και το Τμήμα Τελωνείων και Μηχανικού Ελέγχου, διενεργήθηκε έκτακτος μηχανικός έλεγχος σε ιδιωτικό όχημα.

Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα έφερε ελαττωματικά φρένα πέδησης, ενώ την ίδια ημέρα είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο σε ιδιωτικό συνεργείο και εκδόθηκε πιστοποιητικό καταλληλόλητας του. Ως εκ τούτου, σημειώνει η ανακοίνωση, το πιστοποιητικό καταλληλόλητας ακυρώθηκε και αναστάληκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μέχρι να γίνει επανέλεγχος. Παράλληλα, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα εξετάσει τη λήψη τυχόν μέτρων εναντίον του συνεργείου.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΤΟΜ, προέβη σε άλλες τέσσερις ακυρώσεις πιστοποιητικών καταλληλόλητας και αναστολή αδειών κυκλοφορίας σε τέσσερα οχήματα, μέχρι να γίνει επανέλεγχος τους.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια, καταλήγει η ανακοίνωση.