Αρχική Εκδηλώσεις 4xΘΕΑΤΡΟ 2015- Το Πρόγραμμα PLAY και η προσπάθεια ενίσχυσης και προώθησης της...

4xΘΕΑΤΡΟ 2015- Το Πρόγραμμα PLAY και η προσπάθεια ενίσχυσης και προώθησης της κυπριακής θεατρικής γραφής από την Θεατρική Πορεία Λεμεσού

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ διοργανώνει και εφέτος νέα σειρά διαλέξεων αφιερωμένη σε ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν το θέατρο κάτω από το γενικό τίτλο 4ΧΘεατρο 2015.

Η διάλεξη “Το Πρόγραμμα PLAY και η προσπάθεια ενίσχυσης και προώθησης της κυπριακής θεατρικής γραφής” είναι η πρώτη της σειράς.

Μια αναδρομή στη συστηματική, μακροπρόθεσμη και καινοτόμο για την Κύπρο προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 από το ΚΚΔΙΘ και τον ΘΟΚ, τα αποτελέσματα των δύο διοργανώσεων του Προγράμματος, η ενδυνάμωση των δεσμών της κυπριακής θεατρικής παραγωγής και της συγγραφικής κοινότητας, τα επόμενα βήματα για προώθηση και ανάδειξη της εγχώριας δραματουργίας.

Συνέχεια μιας σειράς δραστηριοτήτων που στοχεύει στη διεύρυνση του θεατρικού πεδίου, την καλλιέργεια καινούργιου οράματος, σύγχρονων προσεγγίσεων και αυθεντικών φωνών στο κυπριακό θέατρο μέσα από νέους τρόπους αναζήτησης και έρευνας του αντικειμένου, το Πρόγραμμα PLAY επιδιώκει την έμπρακτη στήριξη της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, την καλλιέργεια της επιτόπιας δημιουργίας και την ενθάρρυνση της θεατρικής γραφής.

Εισηγητής είναι ο Χρίστος Γεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΚΔΙΘ, Θεατρολόγος, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος PLAY ON!

*Είσοδος ελεύθερη*

Θα ακολουθήσουν :Πέμπτη 15-10-15Ιδέες και απόψεις για το Θέατρο από το έργο του Κωστή ΚολώταΕισηγητής:Τίτος ΚολώταςΔημοσιογράφος / Ερευνητής της ιστορίας της Λεμεσού

Πέμπτη 22-10-15Περί Θεατρου ΣκιώνΕισηγήτής:Χρίστος Πάφιος: Καραγκιοζοπαίχτης

Πέμπτη 29-10-15Ομάδα One/Off πειραματισμός και επινόησηΕισηγήτρια:Μαρία Κυριάκου: Ιδρυτικό μέλος της ομάδας / Σκηνοθέτης…

image