Αρχική Φωτογραφίες Λεμεσός: 5 + 1 Δραστηριότητες με τις Καλύτερες Κριτικές Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Λεμεσός: 5 + 1 Δραστηριότητες με τις Καλύτερες Κριτικές Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

arxaio theatro kouriou

Ερευνήσαμε, τις βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες δραστηριότητες για το 2016 που έχουν συλλέξει τις καλύτερες βαθμολογίες και κριτικές για τη Λεμεσό. Μια μικρή επίσκεψη σε διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες θα σου επιβεβαιώσει όσα θα αναφέρουμε πιο κάτω.

Την θέση στη λίστα κατακτά το Κούριον. Στα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου λίγο έξω από τη Λεμεσό, τοποθετημένη πάνω σε λόφο, ξεπηδά η αρχαία πόλη του Κουρίου. Συντελείέναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και το αρχαίο θέατρο του Κουρίου αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, είχε ιδρυθεί από Αχαιούς που είχαν έρθει από την Πελοπόννησο ενώ αρχαιολογικά ευρήματα από ένα γειτονικό λόφο αποδεικνύουν τον ερχομό Αχαιών στην περιοχή αυτή το 13ο και το 12ο αι.π.Χ. Οι αρχαιότερες αποδείξεις κατοίκησης στη μεγαλύτερη περιοχή του Κουρίου χρονολογούνται από τη νεολιθική περίοδο (4500-3900 π.Χ.). Πέρα από τα ευρήματα αυτά, οι ανασκαφές έφεραν στην επιφάνεια κατάλοιπα που χρονολογούνται από το τέλος της κλασικής περιόδου, περισσότερο της ελληνιστικής (325 – 50 π.Χ.), της ρωμαϊκής (50 – 330 μ.Χ.) και παλαιοχριστιανικής εποχής (4ο αι.μ.Χ – τέλη 7ου αι.μ.Χ.).

arxaio theatro kouriou

Στη θέση βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά χωριά της επαρχίας Λεμεσού, το Όμοδος. Είναι κτισμένο στα 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού και ανάμεσα σε πανύψηλες βουνοκορφές. Ο επισκέπτης στο Όμοδος, έχει να δει και να κάνει πολλά. Μουσεία, εκκλησίες, αξιοθέατα, μνημεία θα σας χρειαστούν περισσότερες από μία ημέρα για να τα επισκεφτείτε και γι’ αυτό το λόγο όποιος θελήσει να γνωρίσει και το χωριό και να περπατήσει μέσα στα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια του θα ήταν συνετό να κάνει κράτηση σε ένα δωμάτιο. Τοπωνύμια στο Όμοδος, προσδιορίζουν την ιστορία και την ύπαρξη του, πολλά χρόνια πιο πριν από την χρονολογία που αναφέρουν κάποια ιστορικά αρχεία. Η βουνοκορφή «Αφάμης» μας «δείχνει» ότι έφερε ναό λατρείας του Ευφήμιου Δία, κάτι το οποίο παραπέμπει την ύπαρξη χωριού στην περιοχή, τουλάχιστον 1000 χρ.

omodos1

Την θέση έχει το Υδάτινο Πάρκο Fasouri Watermania. Το 2007 το Fasouri Watermania Waterpark βραβεύτηκε ως ο Ελκυστικότερος Προορισμός στην Ευρώπη στα World Travel Awards, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο θεσμό στην ταξιδιωτική βιομηχανία παγκοσμίως. Το Fasouri Watermania αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο υδροπάρκο στην Κύπρό τόσο για το μέγεθος ( πάνω από 100 000 τ.μ. – 25 στρέμματα) όσο και για τον αριθμό παιχνιδιών και υπηρεσιών ( 30 διαφορετικές τσουλήθρες και παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και έξι χώροι εστίασης). Κάθε χρόνο ψυχαγωγεί χιλιάδες επισκέπτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Fasouri2014 icon1

4ο στη λίστα βρίσκεται ο Μώλος της Λεμεσού. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό, με πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη. Tο πολυλειτουργικό πάρκο της επίχωσης έχει συνδέσει το κέντρο της Λεμεσού με την παραλία δίνοντας νέα πνοή ζωής στην πόλη. Βόλτα, καφές, χαλάρωση και βουτιές είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κανείς στο σημείο αυτό της πόλης. Διάφορες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα γεγονός που καθιστά την περιοχή μια από τις πιο δημοφιλείς για ντόπιους και τουρίστες.

lemesostour

Το Κούριο βρίσκεται για ακόμα μια φορά στη λίστα, αυτή τη φορά όμως στην θέση . Η θάλασσα του Κουρίου είναι μια όμορφη παραλία με αρχαία ιστορία. Απλώνεται σε μια ακτίνα ενός χιλιομέτρου μήκους, που βρίσκεται στον Κόλπο της Επισκοπής, τη μεγαλύτερη περιοχή της Επαρχίας Λεμεσού. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή χάρη στη φυσική παλέτα χρωμάτων και τη βασιλική και αρχαία ιστορία της σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως. Η οριοθετημένη περιοχή για κολύμπι έχει μια εξαιρετικά μεγάλη ακτή, που αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με τους λευκούς γύρω λόφους. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν διάφορα θαλάσσια σπορ.

68326975

Το +1 στη λίστα μας έχει το Μεσαιωνικό Κάστρο Κολοσσίου. Στον πυρήνα της πλουσιότερης κοιλάδας της Νότιας Κύπρου στα δυτικά περίχωρα της πόλης της Λεμεσού, προβάλλει ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της Μεσαιωνικής Κύπρου, το περίφημο Κάστρο του Κολοσσιού. Το Κολόσσι αποτέλεσε κατά την Φραγκοκρατία ένα από τα σημαντικότερα φέουδα των Φράγκων ευγενών. Πρόκειται για λιθόκτιστο οχυρό με τοίχους πάχους 1.25 μ. με τρεις ορόφους συνολικού ύψους 21 μ. Από το χωριό αυτό πηγάζει και η ιστορία του γνωστού παραδοσιακού ποτού του νησιού, της κουμανταρίας. Το Κολόσσι συντελούσε την έδρα ισχυρής στρατιωτικής διοίκησης γνωστή ως Commanderie. H Commanderie του Κολοσσιού έδωσε το όνομα της στο πατροπαράδοτο γλυκό κρασί της Κύπρου γνωστό μέχρι σήμερα με το όνομα Κουμανταρία καθώς οι ίδιοι είχαν αναλάβει την παραγωγή του στους χώρους γύρο από το οχυρό.

colossi

 

Με πληροφορίες από TripAdvisor & Δημο Λεμεσού