Αρχική Φωτογραφίες 5 πράγματα που πρέπει να δεις και να κάνεις αν βρεθείς στη...

5 πράγματα που πρέπει να δεις και να κάνεις αν βρεθείς στη Λεμεσό

lemesostour

Μια πόλη σε συνεχούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρ’ όλα αυτά δεν χάνει τον μοναδικό ιστορικό της χαρακτήρα, προσφέρει διασκέδαση και ξεκούραση για όλα τα γούστα. Υπάρχουν όμως πράγματα που κάθε ένας από εμάς πρέπει να δει και να κάνει αν ποτέ βρεθεί στην πόλη αυτή.

1. Μόλος

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις με το που φτάνεις Λεμεσό είναι η επέκταση του πάρκου του μόλου προς τη θάλασσα. Μια επένδυση αξίας εκατομμυρίων που άλλαξε την όψη της πόλης. Ένα πρωινό περπάτημα, ένας απογευματινός καφές και μια βραδινή βόλτα στις αποβάθρες επιβάλλεται.

lemesostour

2.Μαρίνα Λεμεσού

Ένα έργο που θυμίζει τις ομορφότερες παράλιες πόλεις της Μεσογείου. Ένας συνδυασμός χλιδής και παραδοσιακού σχεδιασμού αποτελούν ένα από τα ομορφότερα έργα που έγιναν στην πόλη προσελκύοντας εκατοντάδες ξένους επενδυτές, πανάκριβα γιοτ, τουρίστες και το άρωμα της μεσογείου να σε συνοδεύει σε κάθε καφέ, μπαρ και εστιατόριο που θα επιλέξεις να περάσεις το χρόνο σου.

limassol marina 1

3. Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Για τους λάτρεις του παραδοσιακού και της ιστορίας, η πλατεία που βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού είναι η καλύτερη επιλογή. Στην περιφέρεια του κάστρου μπορείς να βρεις ταβερνάκια, κουλτουριάρικα μπαρ και καφετέριες να ξεκουραστείς και να συνεχίσεις τη βόλτα σου στα δρομάκια της ιστορικής πόλης.

DSC 0462

4. Παλιό Λιμάνι

Η νέα επένδυση που ανανέωσε την εικόνα της Λεμεσού και μας επισημαίνει πως είναι μια πόλη όπου η ανάπτυξη δεν σταματά ποτέ διατηρώντας την ομορφιά και την διαχρονική παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Το παλιό λιμάνι με τις νέες εγκαταστάσεις και τον μοντέρνο σχεδιασμό πήρε τα πάνω του κρατώντας μέσα τα μικρά ψαροκάικα και παραδίδουν μια εικόνα που θυμίζει ελληνικό νησάκι. Στο χώρο του παλιού λιμανιού άνοιξαν καινούρια μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια για κάθε γούστο.

DSC 0529

5.Θέατρο Ριάλτο

Το θέατρο βρίσκεται στην πιο γνωστή πλατεία της Λεμεσού, στην πλατεία Ηρώων. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από παραστάσεις και events για όσους θέλουν να περάσουν ποιοτικά τη μέρα τους. Με παρουσιάσεις από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και παραστάσεις από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου δίνει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει εικόνες και μουσικές από τις σπουδαιότερες σκηνές της Ευρώπης αλλά και κύπριων καλλιτεχνών.

 

Φωτογραφίες: Αντρέας Χρυσοστόμου