Αρχική Τελευταία Νέα Ανοιξε πόλεμο στη Συρία ο Ντόναλντ Τραμπ – Εριξε 59 πυραύλους

Ανοιξε πόλεμο στη Συρία ο Ντόναλντ Τραμπ – Εριξε 59 πυραύλους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού στην επίθεση με πυραύλους που έγινε σε συριακή αεροπορική βάση, είπε αμερικανός αξιωματούχος. Η επίθεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πάνω από 59 πυραύλους “Τόμαχοκ”. “Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ” ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο κυβερνήτης της Χομς δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης σε απάντηση στα χημικά όπλα της κυβέρνησης της Συρίας, κατά την οποία δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, μελετούν ανώτεροι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, ανέφερε νωρίτερα δημοσίευμα των NY Times.

Στις διαβουλεύσεις ανώτατου επιπέδου συμμετέχουν ο υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατου, Τζόζεφ Ντάνφροντ.

Ο κ. Μάτις θα ταξιδέψει στη Φλόριντα, όπου και θα συζητήσει για την συριακή κρίση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οπως υπογραμμίζουν οι NY Times, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.

 

Τραμπ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Ασαντ

‘Κάτι πρέπει να γίνει’ με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς όμως να αναφέρει ότι ο Ασαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.

‘Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Ασαντ είναι φρικτό’, δήλωσε στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

‘Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει’, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

‘Δε θα ανεχτούμε αυτές τις στυγερές πράξεις από το καθεστώς Ασαντ. Οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους της σε όλη την υφήλιο καταδικάζουν τις τρομακτικές αυτές επιθέσεις’ πρόσθεσε.