Αρχική Τελευταία Νέα Δύο διακρίσεις για την ταινία “Σύνδεση 6G: 6 Ιστορίες Επικοινωνίας” του...

Δύο διακρίσεις για την ταινία “Σύνδεση 6G: 6 Ιστορίες Επικοινωνίας” του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 τα αποτελέσματα του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους. Η ταινία με τίτλο “Σύνδεση 6G: 6 Ιστορίες Επικοινωνίας” πήρε δύο βραβεία, ένα στην κατηγορία “Μυθοπλασία” και ένα στην κατηγορία “Εξώφυλλο / Κινηματογραφική Αφίσα”. Βραβεύτηκαν συνολικά 4 ταινίες σε κάθε κατηγορία. Η σειρά των βραβείων δεν ανακοινώθηκε ακόμη, διότι θα ακολουθήσει το βραβείο κοινού και οι διοργανωτές δεν θέλουν να προδιαθέσουν το κοινό ως προς τη σειρά με την οποία έχουν κατατάξει τις 4 ταινίες. Η ταινία θα διεκδικήσει και αυτό το βραβείο.

Η ταινία δημιουργήθηκε από τα παιδιά της Στ’1 τάξης του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (ΚΒ) σε συνεργασία με την Στ’ τάξη του σχολείου της Ελληνικής Παροικίας Greek School of Ayia Triada Birmingham. Όλες οι σκηνές διαδραματίζονται στη

Λεμεσό, εκτός από μία που έχει γυριστεί στο Birmingham. Στην ταινία παρουσιάζονται και μακρυνά πλάνα της επίχωσης της Λεμεσού από drone, ως ευγενική χορηγία του Ευτύχη Μπλέτσα (Happy Traveller). Δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Αναλυτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στα μαθήματα Γλώσσα, Εικαστική Αγωγή και Αγγλικά.

Η ταινία είναι σπονδυλωτή και παρουσιάζει έξι παράλληλες ιστορίες που έχουν ως κοινό θέμα την υπερβολική προσήλωση του σύγχρονου ανθρώπου στην εικονική πραγματικότητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη πραγματικής και ουσιαστικής επικοινωνίας στο επίπεδο της πραγματικής ζωής.

Οι ήρωες:

Δύο αδελφές κι ένα άλογο, δυο φίλες που πηγαίνουν για ψώνια, μια οικογένεια, ένα σκυλί που ζητά απεγνωσμένα προσοχή από ένα αγόρι, ένα κορίτσι που γνωρίζει ένα αγόρι στο διαδίκτυο κι ένας ξάδελφος από το Birmingham. Οι έξι ιστορίες έχουν ένα κοινό τέλος, το οποίο στοχεύει στο να προβληματίσει τον θεατή.

Η ταινία θα λάβει μέρος και στον διαγωνισμό για παιδικές ταινίες μικρού μήκους στο 36th Uppsala International Short Film Festival, 23 – 29 Οκτωβρίου 2017.