Αρχική Τελευταία Νέα Το ΑΚΕΛ Λεμεσού σε συνεργασία με το Κανάλι 6 τίμησαν τον ηθοποιό...

Το ΑΚΕΛ Λεμεσού σε συνεργασία με το Κανάλι 6 τίμησαν τον ηθοποιό και τραγουδιστή Γιώργο Λώρη

Το ΑΚΕΛ Λεμεσού με τη στήριξη και τη συνεργασία του ραδιοσταθμού “ΚΑΝΑΛΙ 6” τίμησε σε ένα κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό τον αγωνιστή της ειρήνης και του πολιτισμού, τον ηθοποιό και τραγουδιστή Γιώργο Λώρη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσόκκος ενώ η αντιφώνηση έγινε από τον πρώην Δήμαρχο και Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Μέση.

Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ηθοποιούς και μουσικούς αλλά και φίλους του Γιώργου Λώρη με αφηγητή τον Πανίκο Τριμικλινιώτη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομη ταινία αλλά και φωτογραφίες από τη ζωή και δράση του τιμώμενου.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου, αναφέρθηκε για την δράση και προσφορά του Γιώργου Λώρη:

«Η απονομή τιμών επιβάλλεται να γίνεται σε ανθρώπους που συνέβαλαν με το έργο τους, την προσφορά και τη δράση τους στην πρόοδο της κοινωνίας.  Ο Γιώργος Λώρης είναι μια τέτοια προσωπικότητα και φυσιογνωμία για την πόλη και την παράταξη μας.

Άνθρωπος με ικανότητες και ενδιαφέροντα, με στέρεο επαγγελματικό και κοινωνικό υπόβαθρο, έθεσε το δικό του έντονο στίγμα στα καλλιτεχνικά, κοινωνικά, πολιτικά γεγονότα και δραστηριότητες της Λεμεσού και του Κόμματος μας.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω πολλές φορές μαζί του, να ζήσω τις σκέψεις και τις αντιλήψεις του για τον κόσμο, την Κύπρο μας και ευρύτερα το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αλήθεια, πόση συνέπεια, στιβαρότητα και ορθοκρισία! Σπάνιο, δυστυχώς φαινόμενο στις μέρες μας.

Ο Γιώργος Λώρης, ένας προικισμένος άνθρωπος, με πλατιά μόρφωση και κατάρτιση, με ισχυρό πνεύμα και υπόβαθρο.  Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά και έκτοτε παρέμεινε εκ πεποιθήσεως ενάντια στη συντήρηση και σε κάθε νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τη ζωή.  Διαπνεόταν από οικουμενικά και πανανθρώπινα ιδανικά, αξίες και αρετές.

Αυτά τα ιδανικά και αξίες σμιλεύτηκαν περαιτέρω με την στράτευση του στο ΑΚΕΛ, το οποίο υπηρέτησε ως μέλος της Κεντρικής και της Επαρχιακής Επιτροπής, με ιδιαίτερη συνέπεια και αφοσίωση.

Τα ενδιαφέροντα του για την κοινωνία, τον πολιτισμό, η μεγάλη αναγνωρισιμότητα του, θα τον φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.  Εκλέγηκε δύο φορές με την Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, την περίοδο 1986 -1991 και 1991 – 1996. Έθεσε το δικό του στίγμα στα δημοτικά δρώμενα της πόλης στα θέματα τέχνη και πολιτισμού, αλλά και ευρύτερα στην πρόοδο και ανάπτυξη της Λεμεσού.

Σεμνός και μετρημένος στην καθημερινότητα της ζωής του.  Απεχθανόταν την υπερβολή, τον λαϊκισμό και γενικά τον βαρβαρισμό στη ζωή μας.  Παρέμεινε ολιγαρκής, γνήσιος, με έμφυτη ευγένεια και σπάνιο ήθος, αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Ένας αγνός και ανιδιοτελής άνθρωπος, με συνεπείς πολιτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις, εμπνευσμένος από τις αριστερές και σοσιαλιστικές ιδέες και οράματα.

Ο αγαπημένος μας Γιώργος, έθεσε τη δική του σφραγίδα, την δική του δυναμική παρουσία, το κύρος και την προσωπικότητα του, στη Λεμεσό

Η πόλη μας και το Κόμμα μας, τον κατατάσσουν ως ένα από τα ξεχωριστά τέκνα τους γιατί τίμησε την καταγωγή και την παράταξη του όσο λίγοι! 

Δίκαια οι δικοί του άνθρωποι, η αγαπημένη του σύζυγος Σοφία, τα παιδιά του Μελίνα και Αντρέας, είναι περήφανοι για την προσφορά και την δράση του, όπως είμαστε και όλοι εμείς περήφανοι για τον Γιώργο. 

Ο Γιώργος Λώρης, αποτελεί για όλους μας, ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση, ένα πρότυπο συντροφικότητας και ανθρωπιάς. Θα έχει πάντα αναλλοίωτη την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό μας» .