Αρχική Τελευταία Νέα Κυριάκος Κόκκινος: Το πιθανότερο μόνο οι άνω των 65 δεν θα ελέγχονται...

Κυριάκος Κόκκινος: Το πιθανότερο μόνο οι άνω των 65 δεν θα ελέγχονται μέσω CovScan

Όσοι είναι άνω των 65 και δεν εχουν “έξυπνο” τηλέφωνο ή διαθέτουν τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας θα μπορούν το πιθανότερο, να παρουσιάζουν την κάρτα εμβολιασμού τους όταν μεταβαίνουν σε χώρο όπου είναι υποχρεωτική η επίδειξη safe pass δήλωσε ο Κυριάκος Κόκκινος υφυπουργός έρευνας και καινοτομίας.

Μιλώντας στο τρίτο ο κύριος Κόκκινος, εξήγησε πως αυτό θα οριστικοποιηθεί το πιθανότερο σήμερα καθώς υπήρξε σχετική εισήγηση προς τον υπουργό υγείας.

Αναλύοντας την χθεσινή απόφαση του υπουργικού ότι από τη δευτέρα οκτώ Νοεμβρίου , οι έλεγχοι για κατοχή safe pass, θα διενεργούνται υποχρετικά μέσω της εφαρμογής CovScan , ο υφυπουργός έρευνας εξήγησε πως  θα γίνεται σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και θα παρουσιάζονται αντίστοιχα τρία χρώματα αναλόγως εάν είναι έγκυρο ή όχι.

Το κόκκινο χρώμα αποτελεί ένδειξη ότι το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο ή ότι είναι πλαστό.

Ενστάσεις για το θέμα εξέφρασε στο τρίτο ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ.Ο  Στέφανος Κουρσάρης,έκανε λόγο για μεταφορα ευθυνης και πάλι στους καταστηματάρχες και κάλεσε το κράτος να εξετάσει θέμα επιδότησης των επιχειρήσεων.

Από πλευράς του ο γενικός γραμματέας του παγκυπρίου συνδέσμου λιανικού εμπορίου Μάριος Αντωνίου, επισήμανε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα αλλά και τα διατάγματα για το καλό όλων.Χαρακτήρισε πολύ εύκολη την εφαρμογή και σημείωσε πως ο έλεγχος θα γίνεται με μια απλή σάρωση.