Αρχική Τελευταία Νέα Χάνουν ύψος οι πύργοι της Λεμεσού

Χάνουν ύψος οι πύργοι της Λεμεσού

Σημαντικός αριθμός ψηλών κτηρίων της Λεμεσού – έως και 40 ορόφων – μένουν στα χαρτιά ή ρίχνουν ύψος, καθώς ένα χρόνο μετά την κατάργηση του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος (ΚΕΠ), εξακολουθούν να επηρεάζονται τα πλάνα των developers οι οποίοι αναγκάζονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Η απότομη, αν και αναμενόμενη διακοπή του ΚΕΠ τον Οκτώβριο του 2020, διαφοροποίησε άρδην τον αναπτυξιακό προγραμματισμό των developers ειδικότερα στη Λεμεσό. Ωστόσο, σε κάποιους δήμους της επαρχίας Λεμεσού, εξακολουθούν να κατατίθενται νέες αιτήσεις για ψηλά κτήρια που δεν υπερβαίνουν τους 17 ορόφους.

Δεν προχωρούν νέα ψηλά κτήρια

Στα δημοτικά όρια του δήμου Λεμεσού στον οποίο ορθώθηκαν τα πρώτα ψηλά κτήρια κατά μήκος της ακτογραμμής, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πάγωσαν όλες τις αιτήσεις που εκκρεμούσαν για ψηλά κτήρια, ενώ όπως δήλωσε στη StockWatch ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, δεν κατατέθηκε καμία νέα άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η StockWatch, το πρώτο έργο που έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια είναι το Olympic Residence με τους γνωστούς δίδυμους πύργους 20 ορόφων έκαστος.

Η οικιστική ανάπτυξη με την ονομασία High Rise Apartments, ύψους 130 μέτρων και 25 ορόφων, της εταιρείας DTA Group, η ανέγερση της οποίας ξεκίνησε από το 2017, έχει επίσης ολοκληρωθεί πριν τη διακοπή του επενδυτικού προγράμματος.

Συνέχεια στο www.stockwatch.com.cy