Αρχική Τελευταία Νέα Ανακοίνωσε έργα ύψους 70,2 εκατομμυρίων ευρώ για τη Λεμεσό ο ΠτΔ

Ανακοίνωσε έργα ύψους 70,2 εκατομμυρίων ευρώ για τη Λεμεσό ο ΠτΔ

anastasiadislim

 Σε συνέχεια των εξαγγελιών για έργα ο ΠτΔ – Ανακοίνωσε έργα ύψους 70,2 εκατομμυρίων ευρώ  για τη Λεμεσό – 15 συνολικά εξαγγελίες για κοινότητες

Σε εξαγγελία νέων έργων ύψους 70,2 εκατομμυρίων ευρώ  για τη Λεμεσό, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια διάσκεψης, που πραγματοποίησε στο δημοτικό Μέγαρο της πόλης.

Τον Πρόεδρο συνόδευσαν σύσσωμοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης.

Η παρουσία του Προέδρου στη Λεμεσό αφορά την εξέταση της προόδου των έργων που εξαγγέλθηκαν το 2015, καθώς και την λήψη αποφάσεων για έργα τα οποία δεν έχουν προχωρήσει λόγω διαφόρων προβλημάτων.

Προκύρηξη προσφορών για το γηπεδικό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Για το φλέγον ζήτημα της ανέγερσης Γηπέδου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγω για ανυπαρξία κατασκευαστικών σχεδίων, είτε οικονομικών δυσχερών των σωματείων , είτε διαδικαστικών ή νομικών κωλυμάτων, που εν συνεχεία ανεφύησαν. Όπως σημείωσε το υπουργικό αποφάσισε στη συνεδρία του στις 19 Ιουλίου όπως ανάθεση την εκτέλεση του έργου στον ΚΟΑ, με δαπάνη ύψους 28,2 εκ. ευρώ, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη προσφορών μέχρι το τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει το κόστος δημιουργίας νέου οδικού δικτύου, ύψους 4 εκ. για σκοπούς εξυπηρέτησης της λειτουργίας του νέου γηπέδου.

Απαλλαγή δανείων για τους δήμους της επαρχίας

Αναφορικά με τα δάνεια των δήμων της επαρχίας Λεμεσού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι οι δήμοι θα απαλλαγούν από δάνειο συνολικού ύψους 48,2 εκ. ευρώ, ενώ οι κοινότητες της Επαρχίας, με δάνεια που ανέρχονται στο 1,1 εκ.

anastasiadislim

Αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν τη μείζονα περιοχή Λεμεσού

Μεταξύ των έργων που έχουν εξαγγελθεί ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν τη μείζονα περιοχή Λεμεσού, με δαπάνη ύψους 16.5 εκ. ευρώ. Το εν λόγω έργο θα γίνει σε φάσεις, εκ των οποίων μέρος των εξόδων (2 εκ.) θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του 2018. Κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΑΠΑ όπως προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στην προκύρηξη διαγωνισμού.

Όσων αφορά τις κοινότητες ο ΠτΔ εξήγγειλε 15 συνολικά έργα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία του δρόμου, Λεμεσού – Σαιττά, η Α’ φάση του οποίου θα αρχίσει εντός του 2018 με δαπάνες ύψους 22 εκ.

Σημείωσε ότι μεταξύ των ετών 2013-2016 υλοποιήθηκαν βελτιωτικά έργα σε οδικά δίκτυα τόσο σε δήμους όσο και σε κοινότητες της Λεμεσού ύψους 12.7 εκ. Πρόσθετα υπογράμμισε ότι στους προϋπολογισμούς 2017 και 2018 περιλαμβάνονται έργα συνολικού κόστους 8,5 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στην αδειοδότηση λειτουργίας του καζίνο-θέρετρου.

Αξιοποίηση οικισμού Βερεγγάρια

Ο Πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την απόφαση για αναθεώρηση του τοπικού σχεδίου Κάτω Πολεμιδιών που καλύπτει τον οικισμό Βερεγγάρια, ούτως ώστε να επιτρέπει την αξιοποίηση και χρήση της περιοχής για αναγκαίες υποδομές του ΤΕΠΑΚ.

Πέραν τούτου ανακοινώθηκε η ανέγερση κτιρίου για το Τμήμα Καλών Τεχνών ύψους 3 εκ., τα έργα του οποίου αναμένεται να αρχίσουν τον Μάρτιο του 2018.