Αρχική Τελευταία Νέα 8 χρόνια στη φυλακή έστειλε το Κακουργιοδικείο τον 43χρονο μητροκτόνο του Ύψωνα

8 χρόνια στη φυλακή έστειλε το Κακουργιοδικείο τον 43χρονο μητροκτόνο του Ύψωνα

Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό, εξέδωσε ποινή 8 ετούς φυλάκισης σε βάρος του 43χρονου που στις 22 Ιανουαρίου του 2018 ξυλοφόρτωσε μέχρι θανάτου την 73χρονη μητέρα του, μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή του Ύψωνα στη Λεμεσό.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη ως μετριαστικό παράγοντα την εκ των υστέρων μεταμέλεια που επέδειξε και την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση.

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας…

Γύρω στη 1.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, η 73χρονη μεταφέρθηκε από την οικία της στον Ύψωνα, όπου διαμένει με τον γιο και τον αδελφό της, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με σοβαρά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος της. Κρίθηκε εσπευσμένη η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης καθώς έφερε κατάγματα σε μέρη του σώματος και αιμορραγία εγκεφάλου. Το επόμενο πρωί η εξέταση από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου κατέδειξε τον κλινικό θάνατο της.

Στις 24 Ιουνίου 2018, η άτυχη γυναίκα που νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτικό ίδρυμα, ξεψύχησε.

Πρώτα την χτύπησε άγρια στο κεφάλι και μετά κάλεσε ασθενοφόρο…

Ο 43χρονος, σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, αφού κατάφερε τα χτυπήματα σε βάρος της μητέρα του, τηλεφώνησε ανώνυμα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και ζήτησε ασθενοφόρο. Αυτό το έκανε δύο φορές, χωρίς να πει οτιδήποτε περισσότερο πέραν του «Στείλτε ασθενοφόρο». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν ο 43χρονος τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του χτύπησε στο κεφάλι γιατί είχε πέσει από το κρεβάτι της.

Η μαρτυρία του θείου…

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, τον 43χρονο ενέπλεξε ο αδελφός της 73χρονης που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει στις αρχές ότι είδε τον 43χρονο να ξυλοφορτώνει την αδελφή του.