Αρχική Από το Παρελθόν Πως γιόρταζαν τον Κατακλυσμό στα 90s στη Λεμεσό (VIDEO)

Πως γιόρταζαν τον Κατακλυσμό στα 90s στη Λεμεσό (VIDEO)

Παναΐρι, σιουσιούκο, παστά, τσιάττισμα, πιθκιαβλι, και ολισθηρός ιστός στον Ναυτικό Όμιλο 

Το φεστιβάλ του Κατακλυσμού εδώ και χρόνια γίνεται δίπλα στη θάλασσα της Λεμεσού, το Σάββατο της Πεντηκοστής και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Η Λεμεσός ως παραλιακή πόλη αν και όχι τόση συνυφασμένη με το κατακλυσμό όπως η Λάρνακα γιόρταζε δεόντως την γιορτή αυτή.

Η δεκαετία του 90s για την Λεμεσό ήταν μια έντονη και παραγωγική περίοδος όπου η πόλη άρχισε σιγά σιγά να εξελίσσεται και να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους πολίτες σε ότι αφορά την ψυχαγωγία στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Γι αυτό άλλωστε και άνθιζαν τα ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και δισκοθήκες της περιοχής.

Ωστόσο, ο κατακλυσμός ως γιορτή με μεγαλύτερο τοπικό χαρακτήρα, ήταν ένα μεγάλο πανηγύρι για την πόλη, με τοπικά εδέσματα και προϊόντα, πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς και τσιαττίσματα. Επίσης, την τιμητική τους είχαν και οι αθλητικές διοργανώσεις, με διαγωνισμούς κολύμβησης αλλά και τον γνωστό ολισθηρός ιστό, όπου οι νέοι της εποχής προσπαθούσαν να ισορροπήσουν σε μια δοκό που γλιστρούσε μέχρι να φτάσουν στην άκρη της και να πάρουν την σημαία. 

Ta 90s στη Λεμεσό, ήταν μια ξέγνοιαστη περίοδος για πολλούς, με λιγότερες έννοιες και πιο πολύ διασκέδαση.

 * Ευχαριστούμε την ομάδα Κάποτε στη Λεμεσό για το πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό