Αρχική Τελευταία Νέα Ο Ύψωνας καινοτομεί με την εισαγωγή Περιβαλλοντικών Σταθμών

Ο Ύψωνας καινοτομεί με την εισαγωγή Περιβαλλοντικών Σταθμών

Δύο νέους περιβαλλοντικούς σταθμούς απέκτησε ο Δήμος Ύψωνα

 

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος Civitas μπήκαν περιβαλλοντικοί σταθμοί που θα μετρούν ποιότητα του όζοντος, διοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου, μονοξείδιο του άνθρακα, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία. Μετρά επίσης ηχορύπανση και ενημερώνει ότι ο θόρυβος ξεφεύγει από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου σε δηλώσεις του στο LemesosBlog είπε «Είναι σίγουρα μια καινοτομία που χαιρόμαστε πολύ που εισάγουμε στον Ύψωνα. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των δημοτών μας και η παρακολούθηση και ρύθμιση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε είναι βασικό στοιχείο για να ζούμε και εμείς και τα παιδιά μας με ασφάλεια. Ταυτόχρονα είναι ένας τρόπος ελέγχου του περιβάλλοντος, από τις κύριες προτεραιότητες του Δήμου και του Δημοτικού μας συμβουλίου. Ο Ύψωνας προχωρά, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών του.»

Τα στοιχεία αυτά θα συλλέγονται και θα ενωθούν με το application του Δήμου Ύψωνα. Έτσι σε περίπτωση που ξεπερνούν τα Ευρωπαικά πρότυπα οι δημότες θα πιάνουν ενημέρωση άμεσα στο κινητό τους, ώστε να γνωρίζουν την ποιότητα του αέρα της περιοχής τους.

Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί δύο σταθμοί. Ένας βιομηχανική περιοχή του Ύψωνα για να ελεγχθεί η ποιότητα του αέρα και τα σωματίδια που πιθανώς να εκπέμπονται από τα εργοστάσια και το δεύτερο στον πυρήνα του Ύψωνα για να ελεγχθεί η κατάσταση με την αύξηση της κίνησης και των αυτοκινήτων στο κέντρο του Δήμου.