Αρχική Τελευταία Νέα Που θα ισχύει το Safe Pass και που όχι

Που θα ισχύει το Safe Pass και που όχι

Αλλαγές στους χώρους που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες το Safe Pass, έρχονται από 11 Απριλίου 2022, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις νέων χαλαρώσεων από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Συγκεκριμένα το Safe Pass:

Από 11 Απριλίου καταργείται το Safe Pass σε χώρους εργασίας, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο συστήνεται η διενέργεια self-test σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα και επαγγελματίες υγείας.

Από 11 Απριλίου καταργείται η επίδειξη Safe Pass σε επιχειρήσεις οι οποίες εξυπηρετούν κοινό, καθώς και τα Τμήματα/Υπηρεσίες του κρατικού και ευρύτερου κρατικού τομέα τα οποία εξυπηρετούν κοινό, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς χώρους, χώροι εικαστικών τεχνών και γκαλερί, σε εργοτάξια και επιχειρήσεις παρεμφερούς δραστηριότητας, σε λαϊκές αγορές, παζαράκια και λαϊκά πανηγύρια.

Από τις 11 Απριλίου 2022, όπως επιτρέπεται η διοργάνωση ομαδικών κατασκηνώσεων με την προσκόμιση Safe Pass.

Από 18 Απριλίου καταργείται το Safe Pass σε λιανικό εμπόριο και εμπορικά κέντρα αλλά εξαιρούνται χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων.

Για τους υπόλοιπους χώρους η επίδειξη Safe Pass παραμένει σύμφωνα με τις προηγούμενες αποφάσεις.