Αρχική Τελευταία Νέα Μέλος εγκληματικής συμμορίας στο ΗΒ πούλησε οικόπεδο στη Λεμεσό για να αποφυλακιστεί

Μέλος εγκληματικής συμμορίας στο ΗΒ πούλησε οικόπεδο στη Λεμεσό για να αποφυλακιστεί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DailyMail, μέλος μιας εκ των πιο γνωστών εγκληματικών συμμοριών της Βρετανίας, ο 63χρονος Thomas Adams (Tommy), αποφυλακίστηκε ξεπουλώντας οικόπεδα και ακίνητα, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο.

Ο Tommy και τα αδέρφια του Terry και Patsy, ίδρυσαν μια από τις πιο ισχυρές εγκληματικές συμμορίες στο Λονδίνο, το διαβόητο εγκληματικό συνδικάτο Clerkenwell γνωστό ως Οικογένεια Adams ή A-team. Τα αδέρφια δημιούργησαν μια περιουσία περίπου 200 εκατομμυρίων λιρών μέσω εκβιασμών και διακίνησης ναρκωτικών, συγκεντρώνοντας ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αντίκων και έργω τέχνης.

Εντύπωση προκαλεί ένα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο οι Adams καυχιούνται ότι αγόρασαν οικόπεδο στη Λεμεσό για να κτίσουν σπίτι σε πολύ χαμηλή τιμή. «Αγοράσαμε ένα οικόπεδο πριν από μερικούς μήνες. Δεν μας κόστισε τίποτα, μόλις £110.000. Ήθελαν 200.000 στην αρχή αλλά ήταν απελπισμένοι. Ήταν μόνο ένα κομμάτι γης. Θα πάρω αρχιτέκτονα να φτιάξει σχέδια».

Το 2020 ο Adams διατάχθηκε να επιστρέψει 1,24 εκατομμύρια λίρες από τα παράνομα κέρδη του ή να αντιμετωπίσει άλλα επτά χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, χθες η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος ανακοίνωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε ολόκληρο το ποσό που μέρος του είναι και το οικόπεδο στη Λεμεσό.