Αρχική Τελευταία Νέα Πολωνία: «Πιθανότατα από την ουκρανική αεράμυνα ο πύραυλος» παραδέχτηκε ο Πολωνός πρόεδρος

Πολωνία: «Πιθανότατα από την ουκρανική αεράμυνα ο πύραυλος» παραδέχτηκε ο Πολωνός πρόεδρος

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα παραδέχθηκε ότι ο πύραυλος που έπεσε στο έδαφος της χώρας του, πιθανότατα ανήκε στην ουκρανική αεράμυνα.

«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες ο πύραυλος, ο οποίος έπεσε στα εδάφη μας, να χρησίμευε ως αντιπυραυλική άμυνα και να χρησιμοποιήθηκε από τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις», δήλωσε ο Ντούντα.

Ο Πολωνός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως επρόκειτο για σκόπιμη επίθεση κατά της Πολωνίας.

Ο Ντούντα τόνισε επίσης ότι η Βαρσοβία δεν μπορεί να παράσχει επιβεβαίωση για την εκτόξευση αυτού του πυραύλου από τα ρωσικά στρατεύματα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας εν μέσω ανησυχιών ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να εξαπλωθεί και στις γειτονικές χώρες.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε ήδη χθες Τρίτη το βράδυ, αφού έγινε γνωστό ότι πύραυλος έπεσε σε πολωνικό χωριό κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Πάβελ Γιαμπλόνσκι δήλωσε από την πλευρά του ότι η χώρα είναι ασφαλής επειδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά.

«Η αντίδραση των συμμάχων μας, η απερίφραστη στήριξή τους και η προθυμία τους να σταθούν στο πλάι μας δείχνουν ότι είμαστε πολύ πιο ασφαλείς απ’ όσο αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Γιαμπλόνσκι μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM σήμερα το πρωί.

«Ως χώρα γειτονική της Ουκρανίας ενδέχεται να είμαστε εκτεθειμένοι σε διάφορα περιστατικά, περιλαμβανομένων κάποιων που λαμβάνουν χώρα από λάθος», πρόσθεσε.