Αρχική Τελευταία Νέα Aυτοί είναι οι ληστές χρηματαποστολών – 5 ληστείες – 5 κοινά σημεία

Aυτοί είναι οι ληστές χρηματαποστολών – 5 ληστείες – 5 κοινά σημεία

Μάστιγα έχουν γίνει ειδικά στην Λεμεσό οι ληστείες σε χρηματαποστολές υπεραγορών. Τα σημεία κοινά σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις αφού η δράση των ληστών εκ πρώτης όψεως είναι πανομοιότυπη.

Κτυπούν συνήθως πρωινές ώρες και μέρες που οι χρηματαποστολές λαμβάνουν τις εισπράξεις συνήθως, του Σαββατοκύριακου οι οποίες είναι υψηλές. 

Επιπρόσθετα, αν μπορεί να γίνει λόγος για «σπείρα των χρηματαποστολών», τότε σημειώνουμε και άλλα στοιχεία όπως:

  • οι δράστες είναι συνήθως 3 πρόσωπα
  • φορούν κουκούλες
  • κρατούν κοντόκαννα
  • λεπτά μετά την ληστεία καίνε το αυτοκίνητο που συνήθως είναι κλεμμένο.

Καρέ καρέ πως έδρασαν οι ληστές στον Ύψωνα (vid)

Ιούνιος 2014: Κινηματογραφική ταινία είναι η ληστεία που σημειώθηκε τότε εναντίον χρηματαποστολής μεγάλης υπεραγοράς στην Λινόπετρα της Λεμεσού. Δύο άτομα με με κοντόκαννο όπλο και καλυμμένα πρόσωπα κατάφεραν να χτυπήσουν δύο άτομα χρηματαποστολής, άρπαξαν τσάντα με χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία δεν έφερε πινακίδες εγγραφής.

Το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής είχε παραλάβει από την υπεραγορά τις εισπράξεις της, οι οποίες ανέρχονταν στις €178.000.Η ληστεία είχε σημειωθεί γύρω στις 12:15μ.μ. στη Λινόπετρα, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τον εμβολισμό του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής κάηκε ολοσχερώς, μετά που οι ίδιοι το περιέλουσαν με βενζίνη.

Οκτώβριος 2016: Τρείς κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση έξω από υπεραγορά στην Γερμασόγεια. Ο ένας από αυτούς οπλοφορούσε. Οι τρεις επιτέθηκαν στα μέλη της  χρηματαποστολής, που μετέφερε χρήματα από την υπεραγορά. Οι δράστες απέσπασαν ποσό περίπου των 80 χιλιάδων ευρώ, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκε το ένα μέλος της χρηματαποστολής, καθώς δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.Οι δράστες εγκατέλειψαν την σκηνή με αυτοκίνητο το οποίο είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο. Λίγο αργότερα η Αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο να φλέγεται, κοντά στο σημείο όπου έγινε η ληστεία.

Νοέμβριος 2016: Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε πολυκατάστημα – υπεραγορά στον Ύψωνα. Οι τρεις δράστες τραυμάτισαν ένα πρόσωπο της χρηματαποστολής στον χώρο και ακολούθως διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε να φλέγεται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο της ληστείας.Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν 65 χιλιάδες ευρώ.

Δεκέμβριος 2016: Αποτυχημένη κρίνεται η εν λόγω απόπειρα σε υπεραγορά στην οδό Κολωνακίου στην Λεμεσό. Οι δράστες εισέβαλαν στο πολυκατάστημα με κοντόκαννα όπλα. Φορώντας κουκούλες χτύπησαν με το κοντόκαννο τον ένα υπάλληλο ο οποίος μαζί με την δεύτερη υπάλληλο έφεραν σθεναρή αντίσταση. Ωστόσο οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια από την σκηνή.

Πηγή: Sigmalive