ΑΔΕ και Δήμος Λεμεσού δημιουργούν μόνιμη επιτροπή για εξέταση-επίλυση προβλημάτων

  Σύσταση μόνιμης επιτροπής για εξέταση και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Αντρέα Αγγελίδη.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή, Ιωάννη Σωτηριάδη, του υπεύθυνου Τροχαίας Λεμεσού, Μάριου Χαραλάμπους, λειτουργών του Δήμου και εκπροσώπων των δημοτικών ομάδων.

  Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η εξαίρετη συνεργασία με την ΑΔΕ Λεμεσού θα συνεχιστεί και θα αναβαθμιστεί, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί τα θέματα τάξης και ασφάλειας να είναι ευθύνη της Αστυνομίας, «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν στέκεται συμπαραστάτης και συνεργάτης στο έργο της».

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συνέχισε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οπαδική και άλλου είδους βία, την παραβατική συμπεριφορά νέων, την ηχορύπανση στο κέντρο της πόλης, τις αναγραφές συνθημάτων με σπρέι, το κυκλοφοριακό και την αστυνόμευση του, καθώς και τις παράνομες καταλήψεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων από άστεγους.

  «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μόνιμη επιτροπή Δήμου και Αστυνομίας για την παρακολούθηση και συντονισμό κοινών δράσεων σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αυτά», είπε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «η επιτροπή θα συγκροτηθεί άμεσα και θα καταρτίσει σχέδια δράσης για κάθε συγκεκριμένο τομέα».

  Ο κ. Νικολαΐδης χαιρέτησε, επίσης, την πολιτική απόφαση για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στα αστικά κέντρα «κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στον έλεγχο και στην πάταξη των οποιονδήποτε φαινομένων που παραβιάζουν την τάξη και την ασφάλεια».

  Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη σύσταση της επιτροπής «θα συζητούνται και θα επιλύονται αρκετά προβλήματα».

  «Αυτό που έχω τονίσει είναι ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου έχω ζητήσει εντονότερη παρουσία της Αστυνομίας εντός της πόλης», συνέχισε και πρόσθεσε ότι αυτό που απασχολεί πρώτα την ΑΔΕ Λεμεσού, είναι η καθημερινότητα του πολίτη και η καλύτερη ανταπόκριση της Αστυνομίας σε κάθε συμβάν.

  Υπενθυμίζοντας τις οδηγίες που έδωσε με την ανάληψη των καθηκόντων του για εντονότερους ελέγχους, τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο, ο Αντρέας Αγγελίδης εξέφρασε την άποψη ότι αυτό έχει φέρει αποτελέσματα.

  Ανέφερε δε ότι η απάντηση στα διάφορα προβλήματα είναι «οι στοχευμένες εκστρατείες και έλεγχοι, έτσι ώστε να υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας που ζητούν οι πολίτες».

  Πηγή: ΚΥΠΕ