Αρχική BusinessNews Ακταία Οδός: Το νέο Οικονομικό Κέντρο της Λεμεσού και της Κύπρου

Ακταία Οδός: Το νέο Οικονομικό Κέντρο της Λεμεσού και της Κύπρου

Η περιοχή της Ακταίας Οδού αναμένεται να γίνει το νέο Οικονομικό Κέντρο όχι μόνο της Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, με πολλές ιδιωτικές επενδύσεις που προωθούνται στην περιοχή. Ωστόσο, η προετοιμασία της περιοχής για τη μεγάλη ανάπτυξη απαιτεί και δράση από το κράτος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουλόφτα, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει απόφαση για τη μετακίνηση του καρναγίου και τη μεταφορά των καραβομαραγκών σε λιμενικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Βασιλικού-Ζυγίου. Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Επιπλέον, απαιτούνται καθαριότητα και διαμόρφωση της περιοχής.

Το ΕΒΕΛ θα εισηγηθεί στον ΠτΔ τη δημιουργία διυπουργικής επιτροπής για την προώθηση του θέματος, καθώς αυτό έχει κομβική σημασία για την ανάπτυξη της πόλης και της οικονομίας της Κύπρου γενικότερα.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει προτείνει τη δημιουργία μιας πλατιάς προκυμαίας κατά μήκος της ακτής στην περιοχή, με κύρια χρήση από πεζούς και ποδηλάτες. Επιπλέον, προτείνεται η ανέγερση ενός νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Λεμεσού σε επίχωση στη θάλασσα.

Η ανάπτυξη της περιοχής της Ακταίας Οδού έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία και την πόλη της Λεμεσού, καθώς και για την Κύπρο γενικότερα. Αναμένουμε να δούμε ποιες ενέργειες θα ακολουθήσουν και πώς θα εξελιχθεί αυτό το στρατηγικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής και την πρόοδο της Κύπρου.

*Με πληροφορίες από Brief