Αρχική Τελευταία Νέα Ενημέρωση από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για απάτη μέσω μηνυμάτων

Ενημέρωση από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για απάτη μέσω μηνυμάτων

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών μέσω ανακοίνωση του ενημερώνει το κοινό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing σε χρήστες κινητών τηλέφωνων και συγκεκριμένα σχετικά με τη διόρθωση στοιχείων διεύθυνσης και καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το phishing συνιστά ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο αποστολέας υποδύεται μια αξιόπιστη οντότητα, οργανισμό ή πρόσωπο που καλεί τον αποδέκτη του μηνύματος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνονται.

Αυτές οι οδηγίες, αναφέρει, μπορεί να ζητούν από τον αποδέκτη να ακολουθήσει κάποιο ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) ή και να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, αριθμό τραπεζικής κάρτας κ.α.

“Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσο αληθοφανής και αν φαίνεται ο αποστολέας ή και τα μηνύματα που λαμβάνουν, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων που δρουν με αυτό τον τρόπο” αναφέρει το Τμήμα.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι πληρωμές δεν οδηγούν στην πλατφόρμα διαδικτυακών πληρωμών της JCCSmart, αλλά σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση.