Αρχική Λεμέσιος Θα είναι δύσκολο αλλά ο Δήμ&omi

Θα είναι δύσκολο αλλά ο Δήμ&omi

Μέσα στις επόμενες μέρες, μέχρι και τις 15/1 θα κατατεθούν στο κράτος οι σχεδιασμοί των δήμων για την διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων στα πλαίσια της διεκδίκησης κονδυλίων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020.

Ο Δήμος Λεμεσού εδώ και καιρό και μέσα από την συμμετοχή ακόμη και των απλών πολιτών έχει ετοιμάσει το πλάνο του για την διεκδίκηση ενός κονδυλίου που θα φτάνει τα 15 εκατομμύρια για την ανάπτυξη των Δυτικών συνοικιών.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα επικεντρώνεται στις παλιές εργατικές κατοικίες στην Μισιαούλη & Καβάζογλου και θα εκτείνεται ίσως μέχρι και σε κάποιο σημείο της περιοχής του καρνάγιου συνδέοντας τις δυο περιοχές.

Καλή προσπάθεια, μπράβο στον δήμο, όμως δεν είναι αυτό αρκετό. Δεν είναι αρκετό όχι για μας, αλλά για την Λεμεσό. Γιατί κατ΄αρχάς τα 15 εκατομμύρια για μια πενταετία για τον μεγαλύτερο δήμο, είναι για μας peanuts-φυστίκια.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το κεντρικό κράτος δεν είναι έτοιμο να προσφέρει απλόχερα αλλά ούτε και περισσότερα ίσως ούτε κι΄αυτά στη Λεμεσό. Θα πρέπει όμως να το παλαίψουμε και να διεκδικήσουμε. Κι΄αν και πάλι μας αγνοούν να τους εκθέσουμε.

Και ο Δήμος δεν θα έπρεπε να αφήσει ημιτελή την προσπάθεια ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας. Θα έπρεπε να σχεδιάσει και να διεκδικήσει κατ΄ελάχιστον την ανάπλαση και προς τα Ανατολικά, στην Αγίου Ανδρέου μέχρι το μέγαρο Πηλαβάκη.

Θα έπρεπε ακόμη ίσως να διεκδικηθεί η ξανα ανάπλαση και η διόρθωση του λάθους που έγινε με την μη πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας αλλά και κατ΄ελάχιστον κι΄αυτό μάλλον δεν κοστίζει πολλά, ας κάνουμε πλατεία την Πλατεία Ηρώων.

Είναι άλλωστε σήμερα μια πλατεία η οποία περιβάλλεται από φοιτητικές εστίες, από ένα θέατρο, μια πλατεία που παράγει πολιτισμό και η χρηματοδότηση για την ανάπλαση της και μετατροπή της σε πραγματική πλατεία δεν θα ήταν ένα έργο για το οποίο η Ε.Ε. θα έλεγε ΝΟ.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…