Αρχική Τελευταία Νέα Aναμένονται θυελλώδεις άνεμοι απόψε – Αλλάζει το ανοιξιάτικο σκηνικό των τελευταίων ημερών

Aναμένονται θυελλώδεις άνεμοι απόψε – Αλλάζει το ανοιξιάτικο σκηνικό των τελευταίων ημερών

Σύμφωνα με δηλώσεις τουΔιευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη,  το σύστημα το οποίο επηρεάζει την περιοχή μας θα φέρει «ένα πολύ ισχυρό μέχρι σφοδρό δυτικό ρεύμα αέρα το οποίο θα αναστατώσει τις θάλασσες».

«Θα έχουμε τοπικά ανέμους έντασης έξι μέχρι και οκτώ μποφόρ. Θα είναι θυελλώδεις και ως εκ τούτου χρειάζεται προσοχή στις περιοχές που επηρεάζονται ή μπορεί να επηρεαστούν, δηλαδή όλα τα δυτικά παράλια, τα δυτικά ορεινά, η περιοχή του κόλπου της Επισκοπής, του κόλπου της Πόλης Χρυσοχούς», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης και πρόσθεσε ότι οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται από απόψε, ιδιαίτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Σε σχέση με τη θερμοκρασία, σημείωσε ότι την Τετάρτη θα είναι κάτω του κανονικού για την εποχή, γεγονός το οποίο δεν είναι σύνηθες αλλά ούτε και σπάνιο για την περιοχή της Κύπρου, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Μάρτη και Απρίλη. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ότι οι άνεμοι δεν θα αφήσουν τη θερμοκρασία να ψηλώσει. Συγκεκριμένα, αύριο θα κυμανθεί στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13-14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ πιθανό να σημειωθεί και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.