Αρχική Τελευταία Νέα Αναρχικοί βεβήλωσαν το μνημείο των ηρώων της αντίστασης στη Λεμεσό

Αναρχικοί βεβήλωσαν το μνημείο των ηρώων της αντίστασης στη Λεμεσό

Βεβήλωσαν το μνημείο των ηρώων της αντίστασης, που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών να καλεί την Αστυνομία για άμεση διερεύνηση.

Σε ανακοίνωση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφέρει:

Καταδικάζουμε τη βεβήλωση του μνημείου των ηρώων της αντίστασης που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό. Οι θρασύδειλοι κουκουλοφόροι έδρασαν υπό την κάλυψη της νύκτας αναγράφοντας συνθήματα πάνω στο μνημείο και στους γύρω χώρους. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρχικοί κύκλοι ενοχλούν τα σύμβολα της δημοκρατικής αντίστασης αποδεικνύοντας για το πόσο ανιστόρητοι αλλά και επικίνδυνοι είναι με τις πράξεις τους.

IMG 1314

Εμείς ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα πως ο αγώνας και οι θυσίες για υπεράσπιση της δημοκρατίας δεν σταμάτησαν μπροστά στις ερπύστριες του φασισμού και είναι αστείο αν ορισμένοι αναρχικοί νομίζουν ότι μπορούν να φοβερίσουν. Συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να δίνουμε τη μάχη κατά του φασισμού, κατά των προσπαθειών δικαίωσης του πραξικοπήματος και υπεράσπισης της ιστορίας της αντίστασης. Αν κάποιοι θέλουν να πορεύονται με τους εχθρούς του λάου και της δημοκρατικής ιστορίας του τόπου μας τότε να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους.

Καλούμε την αστυνομία και την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε διερεύνηση του περιστατικού και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες καθώς επίσης και να αποκαταστήσει το μνημείο. Ως σύνδεσμος θα αποστείλουμε επιστολές σε όλα τα αρμόδια σώματα για την αποκατάσταση και περεταίρω αναβάθμιση του μνημείου αφού δεν είναι η πρώτη φορά που γίνετε στόχος βανδαλισμών.