Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού – Αυστηρή ανακοίνωση: «Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να οικειοποιηθεί...

Δήμος Λεμεσού – Αυστηρή ανακοίνωση: «Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους»

Ο Δήμος προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να επέμβει επ’ αυτών ή να οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους για εξυπηρέτηση οποιονδήποτε συμφερόντων ή επιχειρήσεων.

 

Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού:

Έχει παρατηρηθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παράνομης τοποθέτησης αντικειμένων ή πραγμάτων σε δημόσιους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους πρασίνου, πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους, χώρους στάθμευσης εντός οδού κ.α.) από κάποιους ιδιοκτήτες / διαχειριστές κέντρων αναψυχής ή άλλων υποστατικών καθώς και από μεμονωμένα πρόσωπα.

Ο Δήμος θα ήθελε να επισύρει την προσοχή όσων παρανομούν ότι τόσο τα πεζοδρόμια όσο και όλοι οι δημόσιοι χώροι και δρόμοι βρίσκονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του Δήμου για την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και τροχοφόρων. Ο Δήμος προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να επέμβει επ’ αυτών ή να οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους για εξυπηρέτηση οποιονδήποτε συμφερόντων ή επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης εντός οδού (on street parking) αυτοί έχουν δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατακράτηση τους για εξυπηρέτηση πελατών συγκεκριμένων καταστημάτων ή υποστατικών.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα πιο πάνω, ο Δήμος με βάση τoν Περί Δήμων Νόμο Πίνακα IV,  άρθρο 124α θα προχωρεί χωρίς άλλη ειδοποίηση σε απομάκρυνση όλων των παράνομα τοποθετηθέντων  αντικειμένων ή πραγμάτων σε δρόμους, πεζοδρόμια, ή άλλους δημόσιους χώρους και σε λήψη μέτρων εναντίων όλων όσοι παρανομούν.

Προηγούμενο άρθροΑναρχικοί βεβήλωσαν το μνημείο των ηρώων της αντίστασης στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΛεμεσός: Καταδίωξη οχήματος που δεν σταμάτησε για έλεγχο