Αρχική Πρόταση Angel’s Cup – Ένας… “Αγγελικός“ καφές στο κέντρο της Λεμεσού

Angel’s Cup – Ένας… “Αγγελικός“ καφές στο κέντρο της Λεμεσού

DSC_0073.jpg

Η Αγγέλα είναι από τους ανθρώπους που όταν τους γνωρίζεις καταλαβαίνεις από πού βγήκε η έκφραση «έχει το όνομα έχει και τη χάρη». Ένας άνθρωπος γεμάτος ζεστασιά και αγάπη που τη μοιράζεται με όλο τον κόσμο που επισκέπτεται το μικρό καφέ της. H μάχη της με τον καρκίνο και η νίκη απέναντι σε αυτόν ήταν η κινητήριος δύναμη για την εκπλήρωση των ονείρων της.

DSC_0073.jpg

Το “Angel’s Cup” είναι ένα “meeting point” όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, για όλους όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τον καφέ τους αλλά και διάφορα σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα από οικογενειακές, σπιτικές συνταγές της μαμάς της. Προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα και η Αγγέλα είναι πάντα παρόν να μοιραστεί το χαμόγελο, την αγάπη και την θετική της ενέργεια με τους…αγγέλους της.

DSC_0032.jpg

Πήγαμε στο Angel’s Cup, βρήκαμε την Αγγέλα, μιλήσαμε μαζί της και μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας αλλά και όσα όμορφα λόγια η ίδια θέλησε να εκφράσει.

DSC_1385.jpg

Πως νιώθεις για το Angel’s Cup;

Νομίζω πως κάθε άνθρωπος που έρχεται εδώ μπορεί να καταλάβει πως νιώθω, γιατί αυτό φαίνεται μέσα από το χώρο, από την ατμόσφαιρα, από οτιδήποτε συμπληρώνει το Angel’s Cup. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έκανα αυτό το βήμα και θα είχα αυτή την ανταπόκριση από τον κόσμο. Νιώθω πως όλα αυτά είναι ένα όνειρο, η αγάπη του κόσμου που έρχεται εδώ ή αλλιώς οι άγγελοι μου.. γιατί δεν τους νιώθω πελάτες, αλλά αγγέλους.

 DSC_0060.jpg

Πως ξεκίνησε όλο αυτό; Από πού πηγάζει η ιδέα του Angel’s Cup;

Πάντα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου, να ασχοληθώ στην ουσία με κάτι που είναι «εγώ». Ξεκίνησε αρχικά η ιδέα ενός καταστήματος με ρούχα ή να έχει σχέση με μουσική που είναι δύο πράγματα που λατρεύω και με εμπνέουν. Όταν πήρα το μαγαζί ξεκίνησα τις διαδικασίες χωρίς να κατασταλάξω σε κάποια τελική ιδέα. Παράλληλα με την αρχή του μαγαζιού εμφανίστηκαν και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζα και για ένα χρόνο σχεδόν με κράτησαν πίσω από τις διαδικασίες. Σε αυτό το διάστημα επεξεργαζόμουν τις ιδέες και προσπαθούσα να βρω που θα καταλήξει το μαγαζί. Μιλούσα με έναν ξάδερφο μου ο οποίος ασχολείται με τον καφέ και τελικά βγήκε η ιδέα. Ήρθε ο άνθρωπος που είναι ειδικός στον καφέ της Taf και μιλήσαμε για τις διαδικασίες. Έτσι ο καφές κατέληξε είναι η καρδιά του μαγαζιού.

Το θέμα της υγείας σου ήταν ένας από τους λόγους που σε ώθησε να κάνεις αυτή την κίνηση;

Κατά κάποιο τρόπο το θέμα της υγείας μου ήρθε την κατάλληλη στιγμή γιατί με βοήθησε να σκεφτώ λίγο περισσότερο το τι θέλω να κάνω. Ίσως να μην είχε πετύχει κάτι από τα άλλα δυο αν βιαζόμουν.

Τι μήνυμα θα έστελνες σε ανθρώπους που αντιμετώπισαν τις ίδιες δυσκολίες με εσένα;

Ότι πρέπει να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε και να μην τα κρατάμε μέσα μας. Όταν μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας εκεί βρίσκουμε και τη δύναμη να πολεμήσουμε κάθε δυσκολία ή δοκιμασία βρίσκεται στο δρόμο μας. Ποτέ δεν είπα «γιατί σε εμένα». Κάθε τι που μας συμβαίνει έχει κάποιο λόγο και από αυτό μαθαίνουμε. Όταν εξοικειωθείς, αποδεχτείς και αγαπήσεις τον εαυτό σου και ό,τι κουβαλάς τότε και οι άνθρωποι γύρο σου έρχονται ποιο κοντά και η δύναμη σου μεγαλώνει, σου δίνει ώθηση να παλέψεις και να νικήσεις.

Η διαμόρφωση του χώρου από πού πηγάζει;

Βρήκα τυχαία μια φωτογραφία στο διαδίκτυο μια πόρτας σαν τη δικιά μου, με λουλούδια απέξω και είπα μέσα μου «αυτό το μαγαζί θέλω να κάνω» και όταν τη δημοσίευσα όλοι νόμιζαν πως ήδη είχα αρχίσει το μαγαζί. Η συγκεκριμένη πόρτα τυχαία μου ανέφερε μια φίλη μου πως υπάρχει στην Πράγα και είναι ακριβώς η ίδια. Οπότε με αυτή την εικόνα στο μυαλό μου ήρθαν όλα τα υπόλοιπα.

 DSC_0002.jpg

Αντιμετώπισες δυσκολίες στην ολοκλήρωση;

Είχα αρκετούς ενδοιασμούς στην αρχή η αλήθεια γιατί ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από ότι είχα συνηθίσει μέχρι σήμερα. Φοβόμουν πολύ και ήταν ένα μεγάλο ρίσκο.. Θυμάμαι την ημέρα που αγόρασα τη μηχανή του καφέ, όταν πήγα σπίτι έλεγα «Τι έκανα; Τι έκανα;» αλλά αποφάσισα ότι θα δώσω όλη μου τη δύναμη και θα το πετύχω…και το έφτιαξα και το αγάπησα σαν το σπίτι μου.

Ο Κόσμος το βλέπει όλο αυτό. Δεν λέει θα πάω στο καφέ, λέει θα πάω στην Αγγέλα.

Αυτό ισχύει.. Όσοι έρχονται εδώ και μιλάνε με φίλους λένε «είμαι στην Αγγέλα» και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα.. γιατί είναι σαν οικογένεια, είναι κοντά μου και οι ίδιοι το νιώθουν σαν δεύτερο τους σπίτι και αυτό είναι η ουσία. Δεν έφτιαξα ένα μαγαζί για να έρχεται ο κόσμος και να λέω «μπαίνει πελάτης», είναι όλοι φίλοι μου, είναι όλοι άγγελοι μου. Το γεγονός ότι μπορούσα να μοιράζομαι με τον κόσμο αυτή την αγάπη με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω και τα θέματα υγείας που αντιμετώπιζα ιδιαίτερα στη θεραπεία που ακολουθούσα και γι’ αυτό λέω πως ήρθε στην κατάλληλη στιγμή όλο αυτό.

 DSC_0027.jpg

Πέρα από το ότι σε λένε Αγγέλα, το όνομα του μαγαζιού πηγάζει από κάπου αλλού;

Το όνομα επίσης ήθελα να είναι κάτι δικό μου, ένα κομμάτι μου και γι’ αυτό επέλεξα το συγκεκριμένο. Γενικότερα όμως όπως είπα και πριν νιώθω πως έχω αγγέλους δίπλα μου.

 DSC_1394.jpg

Τι θέλεις να νιώθει ο κόσμος που έρχεται εδώ;

Θέλω να νιώθουν οικεία, όπως θα έρχονταν οι φίλοι μου στο σπίτι για καφέ και να κουβεντιάσουμε ακριβώς το ίδιο θέλω να αισθάνονται και οι άνθρωποι που έρχονται εδώ. Ο χώρος μπορεί να είναι μικρός αλλά εξαιτίας αυτού ακόμα και οι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκουν τον τρόπο και επικοινωνούν και κοινωνικοποιούνται μεταξύ τους βρίσκοντας κοινά και κάνοντας νέες φιλίες.

 DSC_0003.jpg

Θες να μοιραστείς κάποιο μήνυμα με τους ανθρώπους που σε γνωρίζουν ή θα έρθουν εδώ να γνωρίσουν το χώρο αλλά και την Αγγέλα;

Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μπορώ να κοιτάξω τον άλλο στα μάτια και χωρίς να πούμε λέξη να επικοινωνήσουμε. Μου αρέσει να κοιτάω τον άλλο στα μάτια και να νιώθω τα συναισθήματα του. Θέλω όταν έρχονται εδώ να αφήνουν πίσω τους τις έγνοιες και το άγχος, να απολαύσουν έστω και λίγο τον χρόνο που τους έφερε εδώ και πέρα από αυτό, να μπορούν να βλέπουν πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων και να δίνουν σημασία στην ουσία της ζωής που είναι στις μικρές απολαύσεις της.

 

DSC_0039.jpg

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Αγγέλα Μιχαήλ για το χρόνο της αλλά και την απίστευτη εμπειρία και την ενέργεια που μας χάρησε. Αγγέλα σου ευχόμαστε τα καλύτερα στη ζωή σου και πάντα χαμογελαστή.

Αντρέας Χρυσοστόμου

Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στο Lemesos-Blog και την Αγγέλα και οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους απαγορεύεται