Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Οικογένειες κινδυνεύουν με έξωση

Λεμεσός: Οικογένειες κινδυνεύουν με έξωση

Στο παρά πέντε της έξωσης από την πρώτη κατοικία τους βρίσκονται δύο οικογένειες στη Λεμεσό . Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Active o εκπρόσωπος του κινήματος Γιώργος Κτίστης εκπρόσωπος κινήματος ενάντια στις εκποιήσεις , ανέφερε πως πρόκειται για δύο περιπτώσεις στις κοινωνικές πολυκατοικίες σε συνοικία στη Λεμεσό.

Οι δύο αυτές οικογένειες κατοίκησαν στα εν λόγω διαμερίσματα όπως είπε,  με ειδικά κριτήρια, κυρίως εισοδηματικά. Η Σύμβαση αγοράς τους σημείωσε, με τον οργανισμό Ανάπτυξης Γης , δεν εξυπηρετούνται και υπάρχει κίνδυνος αυτές οι οικογένειες οι οποίες είναι ευάλωτες και με βεβαρυμένα προβλήματα, να βρεθούν χωρίς στέγη.

Ο κύριος Κτίστης αναφέρθηκε στη κοινωνική διάσταση του ζητήματος και τη σκοπό για τον οποίο έχουν αναγερθεί οι συγκεκριμένες κατοικίες . Είναι αδιανότητο σημείωσε, να μείνουν χωρίς στέγη οι δύο οικογένειες  επειδή αντιμετωπίζουν τρομερές δυσκολίες ακόμα και στην εξεύρεση εργασίας.

Στη μία περίπτωση σημείωσε είναι μονογονεϊκή πενταμελής οικογένεια. Τα όποια εισοδήματα είπε, προέρχονται από τα επιδόματα και δεν υπάρχει η ευχέρεια κάποια χρήματα να προορίζονται για την εξυπηρέτηση του συμβολαίου αγοράς της οικίας τους.

Στη δεύτερη οικογένεια με δύο παιδιά, ο πατέρας τους αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.  Ο Γιώργος Κτίστης απηύθυνε έκκληση στον Οργανισμό Ανάπτυξης γης, να αποσυρθούν τα διατάγματα των εξώσεων στις αρχές Απριλίου και να παρακαθίσουν σε διάλογο προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα επειδή ακολουθούν κι άλλες δύο οικογένειες σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή “AΝΤΖΕΝΤΑ” στον Active ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης  Γης  Αντρέας Φράγκου, είπε ότι ο οργανισμός θα δώσει κι άλλη πίστωση χρόνου παρότι έχουν εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και διαπραγμάτευσης προκειμένου να μη χάσουν οι δύο οικογένειες το σπίτι τους.

Τα εν λόγω σπίτια εξήγησε προορίζονται για οικογένειες με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδηματικά και με ειδικές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να το αποπληρώνουν ακόμη και με της λήψη ΕΕΕ.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Γης, δεν εγκατέλειψε την κοινωνική του πολιτική ανάφερε ο κύριος Φράγκου, καθώς η αποστολή του είναι να χτίζει και να πωλεί διαμερίσματα σε οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια. Οι συγκεκριμένες οικογένειες σημείωσε αρνούνται να  πληρώνουν και θα πρέπει να επιστρέψουν το σπίτι και ίσως παραγραφούν και τα οφειλόμενα τους. 

 

Πηγή: Philenews