Αρχική Εκδηλώσεις Ανοιχτή συζήτηση στη Λεμεσό: «Δημοκρατία στην Ευρώπη – απειλές και αντιστάσεις»

Ανοιχτή συζήτηση στη Λεμεσό: «Δημοκρατία στην Ευρώπη – απειλές και αντιστάσεις»

Εκδήλωση του «Ιδρύματος Μελέτης της Δημοκρατίας Ανδρέας Αρμεύτης» και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών

την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό

 

Συζήτηση με θέμα «Δημοκρατία στην Ευρώπη – απειλές και αντιστάσεις», συνδιοργανώνουν το «Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας Ανδρέας Αρμεύτης» και η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών-ΠΟΣΠΑ, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (18:30, κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, Αμφιθέατρο 2).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, ο Ανδρέας Κεττής, Επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Καλλιόπη Αγαπίου-Ιωσηφίδου, Eπίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Αθανάσιος Αθανασίου, Εκπρόσωπος Τύπου Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, και ο Παύλος Μ. Παύλου, διδάκτωρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, οι οποίοι θα καταπιαστούν με τις ακόλουθες θεματικές:

  • Ανδρέας Κεττής, «Η απειλή του άκρατου λαϊκισμού για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία»
  • Καλλιόπη Αγαπίου-Ιωσηφίδου, “Η αντινομική σχέση δημοκρατίας και διαφθοράς. Απειλές, αντιστάσεις και στρατηγικές”
  • Αθανάσιος Αθανασίου, «Οι απαρχές του λαϊκισμού»
  • Παύλος Μ. Παύλου, «Η μηχανική της ανασφάλειας, της ματαίωσης, και της μεταφυσικής στη διαδικασία εδραίωσης ολοκληρωτικών πολιτικών – Η Ευρώπη και η περίπτωση της Κύπρου»

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Γιάννης Αρμεύτης, εκ μέρους του Ιδρύματος Μελέτης της Δημοκρατίας «Ανδρέας Αρμεύτης» και η Μαρία Παπαλαζάρου-Φράγκου, εκ μέρους της ΠΟΣΠΑ. Με το πέρας των παρεμβάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Δηλώσεις συμμετοχής:

25-711815

[email protected]