Αρχική Τελευταία Νέα Ανοίγει ξανά ο φάκελος του μυστήριου θανατηφόρου στο Ακρωτήρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του μυστήριου θανατηφόρου στο Ακρωτήρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα έρευνα σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο που έγινε στις Βάσεις Ακρωτηρίου το 2016 και στοίχισε τη ζωή του 41χρονου Βρετανού στρατιώτη, Άντονι Όξλεϊ, ζητά η σύζυγος του, η οποία θεωρεί πως οι μαρτυρίες που έχουν κατατεθεί για το τροχαίο είναι ανεπαρκείς και αντιφατικές. Υποστηρίζει δε, ότι έγινε κουκούλωμα της υπόθεσης χωρίς να οδηγηθεί ο οδηγός του οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο, ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η σύζυγός του, Σάλι Όξλεϊ, αναμένεται να ταξιδέψει στην Κύπρο για ακρόαση με νέα στοιχεία όσον αφορά τις συνθήκες του τροχαίου. Η ακρόαση της θανατικής ανάκρισης είναι ορισμένη για σήμερα 25 Απριλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις Βάσεις Ακρωτηρίου στις 14 Ιουνίου 2016 όταν ο 41χρονος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε Αμερικανός στρατιωτικός, ο οποίος του ανέκοψε την πορεία της μοτοσικλέτας του. Παρόλο που η περιοχή στην οποία συνέβη το ατύχημα ανήκει στην κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου, την έρευνα ανέλαβε η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συγκατάθεση των Βρετανικών Βάσεων, χωρίς να υποχρεώσει τον εμπλεκόμενο στρατιωτικό των ΗΠΑ να καταθέσει.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η σύζυγος του 41χρονου θύματος μαζί με τη νομική της ομάδα υπέβαλε αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα της Αγγλίας και της Ουαλίας, ζητώντας άδεια να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο και να ασκήσει έφεση για νέα έρευνα.

Όπως αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, η Οξλεϊ εμφανίζεται να έχει στα χέρια της λίστα με μαρτυρίες και στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο όπως και το όνομα του οδηγού του οχήματος.

«Ο θάνατος του Άντονι Όξλεϊ είναι άλλο ένα παράδειγμα Βρετανού πολίτη, στην προκειμένη περίπτωση εν ενεργεία στρατιωτικού, που δεν έτυχε διεξοδικής έρευνας για όλες τις περιβάλλουσες συνθήκες του θανάτου του, και σε αυτήν την περίπτωση σε κυριαρχικό έδαφος της Βρετανίας», είχε δηλώσει ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Βρετανού.