Αρχική Πρόταση Έρχεται η «Γιορτή του καϊκανά | Τιμή στην πολύτεκνη μητέρα» στο Φοινί!

Έρχεται η «Γιορτή του καϊκανά | Τιμή στην πολύτεκνη μητέρα» στο Φοινί!

Ο Όμιλος Γυναικών σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού μάς προσκαλούν σε ένα αξέχαστο απόγευμα στο Φοινί στη διπλή «Γιορτή του καϊκανά | Τιμή στην πολύτεκνη μητέρα», με κυπριακή παραδοσιακή μουσική, τσιαττιστά, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι.

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 16:00, στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού, θα μας υποδεχτούν με βραστον «καϊκανά» (παραδοσιακό γλυκό της περιοχής), με ζάχαρη ή με έψημα σταφυλιού.

Η ετήσια γιορτή του καϊκανά γιορτάζεται φέτος για 4η φορά μετά από 3 χρόνια αποχής λόγω πανδημίας.

Παράλληλα ένα μίνι παζαράκι θα πλαισιώσει τον χώρο. Θα διατίθενται σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες, Φοινιώτικα λουκούμια και άλλα Φοινιώτικα παραδοσιακά εδέσματα. Φοινιώτες αγγειοπλάστες και αγγειοπλάστριες θα κατασκευάζουν επί τόπου παραδοσιακά πήλινα αγγεία χαρακτηριστικά δείγματα της Φοινιώτικης παραδοσιακής αγγειοπλαστικής τεχνοτροπίας. Επί τόπου θα γίνεται επίδειξη κατασκευής και δέσιμο της περίφημης χειροποίητης Φοινιώτικης ξύλινης καρέκλας.

Για το καλλιτεχνικό μέρος, μας επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις. Ετοιμάζουν για όλους εμάς ένα μουσικό ταξίδι με χορούς και τραγούδια σε κυπριακούς και νησιώτικους παραδοσιακούς ρυθμούς.

Τι είναι ο καϊκανάς

Ο καϊκανάς σερβίρεται με έψημα σταφυλιού, τερατσόμελο, μέλι ή ζάχαρη. Εμείς σάς προτείνουμε να τον καταναλώσετε ζεστό με έψημα σταφυλιού. Προαιρετικά μπορείτε επίσης να τον συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτού βανίλιας ή καϊμάκι. Το πάντρεμα του ζεστού με το κρύο παγωτό είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει φουσκωτό.

Για ολοήμερη εκδρομή στην κοινότηταγ
Μπορείτε να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε από κοντά τον καταρράκτη της Χαντάρας, να σεργιανήσετε στα μεσαιωνικά γεφύρια του Φοινιού, της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς και να προσκυνήσετε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το αρχαίο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρωννα πείτε καφέ στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού και να δοκιμάστε τα εύγεστα Φοινιώτικα Λουκούμια, παρέα με δροσερό νερό από τη βρύση της Πελλομαρούς.

Ραντεβού λοιπόν, την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 16:00, στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού.