Αρχική Τελευταία Νέα Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού

Στο Ανώτατο σήμερα η έφεση Χρίστου για την απόφαση του εκλογοδικείου Λεμεσού

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα η έφεση που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο ως Εκλογοδικείο είχε απορρίψει πρωτόδικα την αίτηση του κ. Χρίστου για επανακαταμέτρηση των ψήφων που είχαν πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2016, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του, δεν δικαιολογούν την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις 119 κάλπες του Δήμου της Λεμεσού. 

Σύμφωνα με το Εκλογοδικείο, καμιά ένσταση δεν υποβλήθηκε με σαφήνεια για την εγκυρότητα οποιωνδήποτε ψηφοδελτίων.
 
Επίσης, σημειώνεται, οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ που παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες δεν είχαν προσυπογράψει τις ενστάσεις τους στο φύλλο καταμέτρησης των ψήφων.
 
Το Εκλογοδικείο αποφάνθηκε ακόμη ότι δεν έχουν καταδειχθεί εξαιρετικές περιπτώσεις ότι οι προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων έδρασαν εκτός του πλαισίου νόμου, αλλά διαπιστώθηκε ότι οι ενέργειές τους ήταν απλώς σύντομες.
 
Η διαδικασία στο Εκλογοδικείο είχε ξεκινήσει από τις 7 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση της εκλογικής αίτησης από πλευράς του τέως δημάρχου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητά του.
 
Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, ο αιτητής παρουσίασε 11 μαρτυρίες εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε ισάριθμα εκλογικά κέντρα, μέσα από τις οποίες αμφισβητούσε τον τρόπο που καθορίζονταν τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια, θεωρώντας πως αυτό αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Η Νομική Υπηρεσία παρουσίασε, από την πλευρά της, τους 11 προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, εκφράζοντας τη θέση πως όλα έγιναν νομότυπα και υποδεικνύοντας πως, κατά τη διάρκεια διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, δεν υπήρξε καμία γραπτή ένσταση από πλευράς εκπροσώπων των κομμάτων.