Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Σύγχρονη πόλη – Δυναμική ανάπτυξη – Κοινωνική πρόοδος

Λεμεσός: Σύγχρονη πόλη – Δυναμική ανάπτυξη – Κοινωνική πρόοδος

Την αναπτυξιακή φιλοσοφία του Δήμου Λεμεσού, η οποία έχει στόχο να δημιουργεί κοινωνική αξία και όφελος για όλους τους πολίτες παρουσίασε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες (10/01/2018) στις 10πμ στο Δημοτικό Μέγαρο. Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν τα κυριότερα έργα ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι σχεδιαζόμενες δράσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών καθώς και οι ενέργειες που στόχο έχουν να προάγουν τον πολιτισμό και να ενισχύσουν την κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάστηκαν είναι η αξιοποίηση του Δημοτικού τεμαχίου της περιοχής Εναερίου μέσα από τη διαδικασία ΒΟΤ αλλά και η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά στην επικείμενη επανάκτηση της διαχείρισης του Φυτίδιου Αθλητικού Κέντρου- ΓΣΟ από το Δήμο Λεμεσού το οποίο θα επαναλειτουργήσει ως χώρος κοινωνικής άθλησης, ενώ θα φιλοξενήσει και το Αθλητικό Μουσείο Λεμεσού. 

Παράλληλα έγινε η παρουσίαση που αφορά τη δημιουργία περιβαλλοντικών γειτονιών στις περιοχές Ομονοίας, Αγίου Σπυρίδωνα και Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου  «στόχος του δήμου κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η δημιουργία περιβαλλοντικών γειτονιών σε κάθε συνοικία της πόλης».

Όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης σε μια προσπάθεια απάμβλυνσης του κυκλοφοριακού προβλήματος ενώ στα σχέδια του Δήμου είναι και η εξασφάλιση τεμαχίων γης κατάλληλων για τη δημιουργία μεγάλων χώρων στάθμευσης.

Επίσης έγινε αναφορά σε έργα που προάγουν τα γράμματα τις τέχνες και τον πολιτισμό όπως η παράδοση του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη και της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης. Επίσης ο Δήμος προχωρεί στην αναβάθμιση των μεγάλων λαϊκών γιορτών του Καρναβαλιού και της Γιορτής του κρασιού καθώς και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού έκανε επίσης αναφορά στην υλοποίηση σειράς μελετών που αποσκοπούν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δημοτικής μηχανής, με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών. 

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι για να επιτευχθεί η πρόοδος  και η περαιτέρω ανάπτυξη της Λεμεσού απαιτείται συνέργεια με οργανωμένους φορείς αλλά και ενεργός και ταχτική διαβούλευση με τους πολίτες.