Αρχική Τελευταία Νέα Άνθισαν οι Ιαπωνικές κερασιές που χάρισε η πρεσβεία της Ιαπωνίας στο χωριό...

Άνθισαν οι Ιαπωνικές κερασιές που χάρισε η πρεσβεία της Ιαπωνίας στο χωριό Κάμπος

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι Ιαπωνικές κερασιές, Σάκουρα στο χωριό Κάμπος χαρίζουν και φέτος τα άνθη τους. Πρόσφατα, προστέθηκαν 21 δενδρύλλια στο Πάρκο Ιαπωνικών Κερασιών Κάμπου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δέντρων Σάκουρα στα 45.

Το Σάκουρα είναι ένα εμβληματικό σύμβολο της Ιαπωνίας, που αντιπροσωπεύει την παροδικότητα της ζωής και την ομορφιά της φύσης. Στην Ιαπωνία υπάρχει παράδοση να διοργανώνουν πικ νικ κάτω από τα δέντρα Σακούρα ή να πηγαίνουν για βόλτα στα πάρκα για να τα θαυμάσουν.

“Τα δέντρα βρίσκονται ακόμα σε νεανικό στάδιο, όμως ελπίζουμε σύντομα θα μεγαλώσουν και θα ωριμάσουν ώστε να προσφέρουν την ίδια εκπληκτική θέα με αυτή των κερασιών στην Ιαπωνία.” αναφέρει σε ανακοίνωση η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο.

Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Ιαπωνία κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν αυτή την εντυπωσιακή θέα με τα ανθισμένα Σάκουρα. Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο, με την υποστήριξη της κοινότητας Κάμπου, δημιούργησε το πάρκο Ιαπωνικών Κερασιών Κάμπου το 2022 και ολοκλήρωσε φέτος το διετές έργο με τη φύτευση των επιπλέον δενδρυλλίων. Ελπίζουμε ότι αυτό το πάρκο θα φέρει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και πως θα ενδυναμώσει τη φιλία μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας.

Υποστηρικτές

Τα δέντρα που φυτεύτηκαν φέτος είναι δωρεά της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, της MUFG Investor Services και της Furuno Cyprus Ltd.

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την κοινότητα Κάμπου που αγκαλιάζει το έργο και τις συνεχείς προσπάθειές της να φροντίσει και να βοηθήσει τα δέντρα να ευδοκιμήσουν, καθώς και το Τμήμα Δασών και τη Dentros Ltd για την τεχνογνωσία τους και την εκτέλεση της φύτευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υιοθεσία του δέντρου επικοινωνήστε με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου στο 22 942 450.