Αρχική Τελευταία Νέα Αποφάσεις Υπουργικού για οικόπεδα στην Άλασσα και χορηγία σε Δ. Λεμεσού

Αποφάσεις Υπουργικού για οικόπεδα στην Άλασσα και χορηγία σε Δ. Λεμεσού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε η προσωρινή παραχώρηση χώρου στη Διεθνή Κρατική Έκθεση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου  σταθμού Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών.
 
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατ΄ εξαίρεση, τον διαχωρισμό 20 οικοπέδων μέσω του Στεγαστικού Σχεδίου Διάθεσης Οικοπέδων σε Οικογένειες με Χαμηλά Εισοδήματα στην κοινότητα Άλασσας. Η παραχώρηση γίνεται στο πλαίσιο αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς την κοινότητα.
 
Επίσης, ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Σκοπός του υπό αναφορά Μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε ζητήματα που αφορούν  νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό, απλοποίηση, συμπλήρωση, ενοποίηση, κωδικοποίηση και αναθεώρηση του κυπριακού νομοθετικού πλαισίου, καθώς επίσης προώθηση και/ή υλοποίηση εισηγήσεων που εμπίπτουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της Επιτρόπου Νομοθεσίας.
 
Το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη πως έχει παρέλθει η τετράμηνη περίοδος υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών αποφάσισε την παράταση της δυνατότητας υποβολής σχετικών αιτήσεων μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2022.
 
Επιπρόσθετα ενέκρινε την παράταση, της «Άδειας Χρήσης» για ακόμα δέκα χρόνια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αναφωτιάς του πρώην σχολικού κτηρίου της κοινότητας για χρήση του ως Κοινοτικό Ιατρείο.
 
Σημαντική είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση χορηγίας προς τον Δήμο Λεμεσού, ύψους €80.000 για την κάλυψη των εξόδων αγοράς υπηρεσιών για πρόληψη και καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.