Αρχική ΑΕΛ Αρκετά είχε να πει στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πάμπος Χριστοδούλου, ενόψει της...

Αρκετά είχε να πει στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πάμπος Χριστοδούλου, ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος

Αρχικά διαβάστηκε ένα μήνυμα του Ανδρέα Σοφοκλέους, που απουσίαζε για λόγους υγείας. “Ευχαριστίες στα 1600 περίπου άτομα που έγιναν κάτοχοι διαρκείας. Μήνυμα σε όλους τους ΑΕΛίστες «Καμία τιμωρία στην ομάδα»”.

Τα σημαντικότερα των δηλώσεων του κόουτς της ΑΕΛ:

– Ευχαριστώ για την έδώ παρουσία σας. Θέλω να κάνω μία ανασκόπηση από το τέλος της περσινής σεζόν, μέχρι σήμερα για να λύσω τις όποιες απορίες.

Ήρθα στην ΑΕΛ σε μία περίδο πολύ δύσκολη, σε μία περίοδο που κινδύνευε να πέσει κατηγορία. Δεν το κρύβω ήρθα για την αγάπη του κόσμου, που είναι αμοιβαία.

Κάποιοι παίκτες από πέρσι ήταν στα πλάνα μας, αλλά δεν έμειναν λόγω οικονομικού. Κάτι που βρήκε σύμφωνο κι εμένα και τον πρόεδρο. Ήταν απόφαση του προέδρου, την οποία δέχθηκα, πως το φετινό μπάτζετ θα κυμαινόταν 1,2 μέχρι 1,5 εκάτ, κάτι που τέθηκε απ’ την αρχή απ’ τον πρόεδρο.

Το ρόστερ χτίστηκε στο 1,5 εκατομμύριο.

Υπήρχαν αρκετά θέματα με τους παίκτες που έρχονταν από την Ανγκόλα, λόγω βίζας, Υπήρξαν θέματα με τα φιλικά, χωρίς ευθύνη της ΑΕΛ, κάτι που μας έβγαλε έξω απ’ τα νερά μας, στη Βουλγαρία αλλά και αυτό με την Ανόρθωση. Όλα αυτά μας κράτησαν πίσω από πλευράς ετοιμότητας.

Λόγω οικονομικού δεν έμεινε ο Μπογιόμ. Απ’ τη στιγμή που αποφασίστηκε να έρθει ο Ντόσα, έπρεπε να αποχωρήσει.

Θέλω να φτιάξω μία ομάδα με μέλλον. Μία δυνατή ομάδα που να την χαίρεται ο κόσμος. Αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός μας.

Θέλω τον κόσμο δίπλα μας. Ο κάθε ΑΕΛίστας πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, είτε στα εύκολα είτε στα δύσκολα. Η ΑΕΛ είναι το μεγαλείο, είναι ο κόσμος, η ΑΕΛ θα είναι πάντα εδώ. Εμείς μέσα στα αποδυτήρια και το σταφ, έχουμε καταφέρει να γίνει μία οικογένεια. Αυτό πρέπει να γίνει και εκτός γηπέδου.

Τέλος, ενόψει πρεμιέρας, για εμάς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Η αντίπαλος δεν έχει τίποτα να χάσει. Είναι κλειδί για εμάς αυτό το παιχνίδι.

Για Μπογιόμ: Σχεδόν το ίδιο το κόστος του με Ντόσα. Το κασέ του Λαφράνς είναι πολύ πιο κάτω.

Ο Μπενγκούι έχει ένα πρόβλημα από την προηγούμενη του ομάδα, έκανε ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και θα είναι μέχρι και την επόμενη βδομάδα έτοιμος να αγωνιστεί.

Για τον Παπάνκο, όταν ήρθε στην ομάδα εμφανίστηκε ένα παλαιότερο πρόβλημα. Αποφασίστηκε από κοινού μία μικροεπέμβαση, τα έξοδα της οποίας κάλυψε ο ίδιος. Είναι θέμα μίας-δύο βδομάδων να ενσωματωθεί.

Θέμα της Ακαντέμικα ο Ιβανίλντο, του οφείλει κάποια λεφτά. Θα προχωρήσουμε σε προσθήκη εξτρέμ. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι μέσα στη λίστα, αλλά δεν έχει κλείσει.

Για Αλωνεύτη: Είναι όλα κουβέντες του καφενείου. Αν ήταν ελεύθερος, ευχαρίστως θα ήταν στην ομάδα, όμως είναι θέμα οικονομικού.

* Ανοικτή όλη η προπόνηση του Σαββάτου (18:30) για τον κόσμο

* Σχετικά με τα εισιτήρια για την πρεμιέρα, η προπώληση ξεκινάει αύριο, στα 15 ευρώ το κανονικό, 12 το μαθητικό. Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Το πρόγραμμα “ΑΕΛ είσαι εσύ” συνεχίζεται, έτοιμες οι κάρτες στη μπουτίκ της ομάδας. Δεν θα ισχύσει στον πρώτο αγώνα, για λόγους ευκολίας….