Αρχική Τελευταία Νέα Ανακοίνωση αστυνομίας προς οπαδούς που θα πάνε γήπεδο – Μέτρα & οδηγίες

Ανακοίνωση αστυνομίας προς οπαδούς που θα πάνε γήπεδο – Μέτρα & οδηγίες

Ενόψει της έναρξης του Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2020, η Αστυνομία Κύπρου καλεί όλους τους φιλάθλους που προτίθενται να μεταβούν στα στάδια για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, όπως εφαρμόζουν τα όσα αναφέρονται στο πρωτόκολλο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου – Κ.Ο.Π., για τον κροωνοϊό COVID-19, που αφορά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου.

Το πρωτόκολλο θα εφαρμόζεται για όση χρονική διάρκεια θα ισχύουν μέτρα προφύλαξης κατά του COVID-19 από τις Αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας. Αυτό θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα όποτε οι Αρμόδιες Αρχές αναθεωρούν τα μέτρα.

Οι κυριότερες πρόνοιες του πρωτοκόλλου είναι οι ακόλουθες:

 Τα εισιτήρια θα διατίθενται μόνο σε προπώληση, σε κατόχους κάρτας φιλάθλου ούτως ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος COVID-19. Δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα γήπεδα.

 Τα ταμεία των σταδίων την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων θα παραμένουν κλειστά. Ως εκ των πιο πάνω καλείται το φίλαθλο κοινό, να μην μεταβαίνει στο γήπεδο εάν δεν έχει εξασφαλισμένο από προηγουμένως εισιτήριο του αγώνα.

 Άτομα ηλικίας κάτω των 14 ετών που δεν χρειάζονται κάρτα φιλάθλου, θα πρέπει να καταγράφονται σε ειδικό ονομαστικό κατάλογο κατά την είσοδο τους στο γήπεδο.

 Η ταξιθέτηση των θεατών θα γίνεται σύμφωνα με την ταξινόμηση των θέσεων όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο της Κ.Ο.Π.. Καλούνται οι θεατές να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των επιτηρητών και των Αρχών ασφαλείας του σταδίου.

 Κατά την άφιξη και αποχώρηση των φιλάθλων, πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

 Ο κάθε θεατής προτρέπεται να χρησιμοποιεί μάσκα στις μετακινήσεις του, αλλά δεν θα υποχρεούται να φοράει αυτή ενώ θα είναι καθήμενος.

 Στις εισόδους έξω από τις τουαλέτες και στις καντίνες εάν και εφόσον θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η απαιτούμενη αποστασιοποίηση των δύο μέτρων.

Συστήνεται όπως οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες μελετήσουν το πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου το οποίο μπορούν να βρουν αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Π. www.cfa.com.cy ΕΔΩ.

Η είσοδος στους οπαδούς θα επιτρέπεται μόνο στην κερκίδα για την οποία κατέχουν εισιτήριο.

Λόγω και της καθυστέρησης που πιθανό να παρατηρείται για τον έλεγχο των στοιχείων κατά την είσοδο, καλούνται οι θεατές να προσέρχονται έγκαιρα στο στάδιο, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα.

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στα γήπεδα φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού/σωβινιστικού ή αισχρού περιεχομένου.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία μπορεί να τηλεφωνεί στη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή στις κατά Επαρχία Αστυνομικές Διευθύνσεις ή σε περίπτωση άμεσης ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων και για την παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.