Αρχική Τελευταία Νέα Ασθενής θετικός στο κορωνοϊό επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Ασθενής θετικός στο κορωνοϊό επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Για την ύπαρξη θετικού κρούσματος σε ασθενή του που είχε επισκεφθεί τα εξωτερικά ιατρεία του Τμήματος Ακτινοθεραπείας και είχε εμφανίσει σχετική συμπτωματολογία, ενημερώθηκε κατά τις πρωινές ώρες σήμερα το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκε άμεσα το σχέδιο δράσης σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, όπως σχεδιάστηκε από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Κέντρου και σύμφωνα με τις οδηγίες της Μονάδας Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.
 
Το Κέντρο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης  όλων των μελών του προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, στα πλαίσια της πρόληψης εξάπλωσης του ιού.
 
Ο χώρος όπου εντοπίστηκε το περιστατικό απολυμάνθηκε και κατά την διάρκεια της ημέρας έγινε δειγματοληψία για έλεγχο covid-19 σε προσωπικό και ασθενείς που βρίσκονταν στο χώρο.
 
Προληπτικά όλες οι θεραπείες του Τμήματος Ακτινοθεραπείας ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο.
 
Οι θεραπείες αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020.
 
Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ευχαριστεί τους ασθενείς του Κέντρου και τους οικείους αυτών για την υπομονή, την κατανόηση και σύνεση που επιδεικνύουν στα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει το Κέντρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και όλους τους λειτουργούς υγείας που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή εκτελώντας το καθήκον τους με αγάπη, στοργή και χαμόγελο προς τους ασθενείς.