Αρχική Τελευταία Νέα Αστυνομία: Βρήκαν πάνω από 38 χιλιάδες αμπούλες Laughing Gas!

Αστυνομία: Βρήκαν πάνω από 38 χιλιάδες αμπούλες Laughing Gas!

Παράνομη εισαγωγή και κατοχή φαρμακευτικών και ψυχοτρόπων ουσιών διερευνά το ΤΑΕ

 

Δεκάδες χιλιάδες αμπούλες που πιστεύεται ότι περιέχουν αέριο γέλιου – laughing gas, εντόπισαν και προχώρησαν σε κατάσχεση τους, κατά τη διάρκεια χθεσινής επιχείρησης στην επαρχία Αμμοχώστου, μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να διερευνά υπόθεση παράνομης εισαγωγής και κατοχής φαρμακευτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Συνολικά εντοπίστηκαν 38,400 αμπούλες, που πιστεύεται ότι περιέχουν υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως αέριο γέλιου και κατακρατήθηκαν για να τύχουν επιστημονικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί το περιεχόμενό τους. Οι χιλιάδες αμπούλες εντοπίστηκαν μέσα σε 32 κιβώτια, σε αποθήκη εταιρείας.

Η έρευνα στην αποθήκη διεξήχθη γύρω στη 1.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην παρουσία του 48χρονου ιδιοκτήτη της εταιρείας, μετά από πληροφορία για εισαγωγή φιαλιδίων υποξείδιο του αζώτου – αέριο γέλιου.

Το υποξείδιο του αζώτου είναι φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς, ως αναισθητικό αέριο, σε μικρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Χορηγείται μόνο κάτω από την επίβλεψη ιατρού, αφού η χρήση του είναι επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη. Μεταξύ άλλων παρενεργειών, μπορεί να προκαλέσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ανεπάρκεια του κυκλοφοριακού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στον οργανισμό, ενώ περιστατικά νευρολογικής βλάβης έχουν αποδοθεί στην κατάχρηση του υποξειδίου του αζώτου.

Προηγούμενο άρθροΔρυοκολάπτης, μύδι και ακόμα 21 είδη κηρύχθηκαν εξαφανισμένα από τη Γη
Επόμενο άρθροΑνοίξε σήμερα το νέο portal του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας