Αρχική Τελευταία Νέα Δρυοκολάπτης, μύδι και ακόμα 21 είδη κηρύχθηκαν εξαφανισμένα από τη Γη

Δρυοκολάπτης, μύδι και ακόμα 21 είδη κηρύχθηκαν εξαφανισμένα από τη Γη

Υπέρτατη αιτία είναι – ποιος άλλος; Ο άνθρωπος

 

Θλιβερά για τον πλανήτη είναι τα νέα που ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες κήρυξαν οριστικά εξαφανισμένα από τη Γη 23 πουλιά, ψάρια και άλλα είδη ζωής.

Πρόκειται για μια σπάνια κίνηση από τους αξιωματούχους της άγριας ζωής να εγκαταλείψουν την ελπίδα για ένα φυτό ή ζώο, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι έχουν εξαντλήσει τις προσπάθειές τους για να βρουν αυτά τα 23 είδη. Και προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή, πέρα ​​από άλλες πιέσεις, θα μπορούσε να κάνει τις εξαφανίσεις αυτές πιο συχνές, καθώς ένας ολοένα και πιο θερμαινόμενος πλανήτης αυξάνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα φυτά και η άγρια ​​ζωή.

Ο δρυοκολάπτης με το ιβουάρ ράμφος ήταν ίσως το πιο γνωστό είδος που η Υπηρεσία Ψαριών και Αγριας Ζωής των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει εξαφανιστεί. Τις τελευταίες δεκαετίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί εμφάνισής του πυροδότησαν μια φρενίτιδαν αναζητήσεων στα έλη του Αρκάνσας, της Λουιζιάνα, του Μισισιπή και της Φλόριντα, οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν μάταιες…

Διαβάστε Περισσότερα…