Αρχική Τελευταία Νέα Αύξηση στις κλοπές οχημάτων στη Λεμεσό – Προσοχή από Αστυνομία

Αύξηση στις κλοπές οχημάτων στη Λεμεσό – Προσοχή από Αστυνομία

Αύξηση καταγράφουν οι κλοπές οχημάτων τις τελευταίες μέρες στη Λεμεσό, με την Αστυνομία να καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Την ίδια ώρα 45χρονος τέθηκε σήμερα υπό κράτηση, καθώς φέρεται να ζήτησε χρηματικό ποσό για την επιστροφή οχήματος που είχε προηγουμένως κλέψει.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕ Λεμεσού, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Ιωάννη Σωτηριάδη, απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι προσεκτικό, αφού τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών οχημάτων πολιτών που, σε ολιγόλεπτη στάση, άφησαν το όχημα τους σε λειτουργία ή ξεκλείδωτο, με αποτέλεσμα την κλοπή του από αγνώστους.

Σημειώνεται δε ότι η μη ασφαλής φύλαξη του οχήματος αποτελεί ποινικό αδίκημα για τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Εξάλλου σήμερα, 45χρονος τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε σχέση με υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου, εκβίαση, απαίτηση χρημάτων  με απειλές, κλεπταποδοχή και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, χθες άγνωστος άνδρας επικοινώνησε χθες με τη διευθύντρια εταιρίας στην οποία ανήκει το κλοπιμαίο αυτοκίνητο και της ανέφερε ότι θα το επέστρεφε έναντι χρηματικού ποσού 700 ευρώ. Η παραπονούμενη ακολούθησε τις οδηγίες και αφού άφησε τα χρήματα σε συγκεκριμένο σημείο που της υποδείχθηκε, παρέλαβε το κλειδί του κλοπιμαίου αυτοκινήτου από τον άγνωστο.

Μέλος της Αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν εκτός καθήκοντος, αντιλήφθηκε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και έθεσε υπό παρακολούθηση τον άγνωστο άντρα, ο οποίος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Το μέλος της Αστυνομίας συνέχισε την παρακολούθηση και είδε τον άγνωστο να σταθμεύει το όχημα σε αδιέξοδο δρόμο και να εγκαταλείπει πεζός την περιοχή, στην οποίαν κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 45χρονου, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυκτα και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου που διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση του.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται ένας 32χρονος.

Το κλοπιμαίο όχημα παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της και τις ευχαριστίες της προς την Αστυνομία.

Από Sigmalive