Αρχική BusinessNews Bean Bar: Οκτώ καταστήματα σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας

Bean Bar: Οκτώ καταστήματα σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας

photo_3_5.jpg

Το brand μπαίνει πλέον σε νέα φάση με το άνοιγμα αυτόνομων καταστημάτων

Οκτώ συνολικά καταστήματα απαριθμεί το Bean Bar, το brand της εταιρείας Χ. Α. Παπαέλληνας Εμπορική, το οποίο συμπληρώνει αυτές τις ημέρες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Ένας χρόνος ιδιαίτερα δημιουργικός, στο πλαίσιο του οποίου το brand, που δημιουργήθηκε από το μηδέν, κατάφερε να δυναμώσει, να εξελιχθεί και να ξεχωρίσει, κερδίζοντας τους καταναλωτές, εν μέσω ενός ιδιαίτερα δύσκολου και έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά του καφέ στην Κύπρο, η Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο market, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και να δημιουργήσει το δικό της brand, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει χώρος για νέες αλυσίδες. Στόχος από την αρχή ήταν το κτίσιμο ενός brand που θα έκανε τη διαφορά, τόσο με τον ποιοτικό καφέ του όσο και με την νέα, εντελώς διαφορετική φιλοσοφία του. Δώδεκα μήνες μετά, το αποτέλεσμα όχι απλώς δικαιώνει την εταιρεία, αλλά της δίνει έναν ακόμα λόγο να προχωρήσει τα σχέδια της για περαιτέρω επέκταση του Bean Bar. Το άνοιγμα, εξάλλου, οκτώ καταστημάτων σε ένα μόλις χρόνο, επιβεβαιώνει ότι το Bean Bar ήρθε για να εδραιωθεί, καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Οκτώ καταστήματα σε ένα χρόνο

photo_3_5.jpg

Το Bean Bar έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του τον Σεπτέμβριο του 2021, με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος εντός της Υπεραγοράς Αλφαμέγα στα Πολεμίδια. Την ίδια περίοδο, η νεοσύστατη αλυσίδα δημιουργούσε το δεύτερο κατάστημά της στο ολοκαίνουργιο τότε Metropolis Mall στη Λάρνακα. Και τα δύο καταστήματα απέπνεαν από την αρχή ενθουσιασμό, φρεσκάδα, χρώματα και θετικά vibes, χαρακτηριστικά που αντανακλούν την ίδια τη φιλοσοφία του brand που  από την αρχή φιλοδοξούσε να καταστεί ένα νέο “tribe” από ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες, αντιλήψεις και προτιμήσεις, οι οποίοι έχουν κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για ποιοτικό καφέ.

Τους μήνες που ακολούθησαν, η αλυσίδα συνέχισε την επέκτασή της με το άνοιγμα καταστημάτων εντός συγκεκριμένων υποκαταστημάτων των Υπεραγορών Αλφαμέγα: Τον Νοέμβριο λειτούργησε το Bean Bar στην Ακρόπολη, τον Ιανουάριο στον Κάψαλο Λεμεσού και ακολούθως στην Τριμίκλινη, τον Ιούνιο στο Κίτι και τον Ιούλιο στα Λατσιά.

Το όγδοο κατάστημα της αλυσίδας που λειτούργησε μόλις τον περασμένο Αύγουστο στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, σηματοδοτεί την είσοδο του brand σε μια νέα φάση. Πρόκειται για το πρώτο αυτόνομο (εκτός Υπεραγορών Αλφαμέγα) κατάστημα της εταιρείας, το οποίο φιλοδοξεί να έρθει ακόμα πιο κοντά στους λάτρεις του καφέ.

Σύντομα και στη Λεωφόρο Μακαρίου

photo_2_8.jpg

Και βεβαίως, έπεται συνέχεια, με το άνοιγμα, σύντομα, το μεγάλου καταστήματος Bean Bar στο ισόγειο του κτηρίου 360 στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, που θα αποτελεί και τη ναυρχίδα της αλυσίδας.

Σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου, στον οποίο πέρα από τα γνωστά χαρμάνια καφέ, τους χυμούς και τα έτοιμα snacks, θα σερβίρεται πρωινό, brunch και μεσημεριανό. Από το απόγευμα και μετά, το κατάστημα θα προσφέρει ένα πιο lounge κλίμα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν ζεστά ή κρύα ροφήματα υπό τους ήχους χαλαρής μουσικής. Όπως και τα υπόλοιπα Bean Bar, το νέο κατάστημα της αλυσίδας στο κτήριο 360 θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώματα που ξεχωρίζουν, ενώ θα εκφράζει τη γενικότερη φιλοσοφία του brand, αποπνέοντας θετική ενέργεια και φρεσκάδα.

Πέραν του πολυαναμενόμενου καταστήματος στη Λεωφόρο Μακαρίου, η εταιρεία σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της, με επιπλέον καταστήματα τόσο εντός Υπεραγορών Αλφαμέγα, όσο και αυτόνομα.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι το Bean Bar, το brand που δημιουργήσαμε από το μηδέν με πολλή δουλειά, δημιουργικότητα και μεράκι, συμπληρώνει το πρώτο χρόνο λειτουργίας του», ανέφερε σε δηλώσεις της η General Manager του Bean Bar, Σόλια Κυπριανού. Πρόσθεσε πως «είμαστε, επίσης, υπερήφανοι γιατί η αλυσίδα μας, παρά τον λίγο χρόνο παρουσίας της στην κυπριακή αγορά, αγκαλιάστηκε θερμά από τους καταναλωτές, η εμπιστοσύνη των οποίων μας ωθεί να συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και ενθουσιασμό τα σχέδιά μας για περαιτέρω επέκταση. Οι μήνες που ακολουθούν, επιφυλάσσουν στους λάτρεις του καφέ αρκετές εκπλήξεις από το Bean Bar».