Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: «Όλα έτοιμα για την 61η Γιορτή του Κρασιού»

Λεμεσός: «Όλα έτοιμα για την 61η Γιορτή του Κρασιού»

Η 61η Γιορτή του Κρασιού είναι εδώ, ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και σπουδαίες συναυλίες, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε διάσκεψη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της φετινής γιορτής, που θα πραγματοποιηθεί στο δημόσιο κήπο, από τις 17 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

 

Η διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε κάτω από τον βρακά, ξεκίνησε με χορούς από χορευτικά συγκροτήματα από Πολωνία, Σερβία, Γεωργία, Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία συμμετέχουν στο 15ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που άρχισε χθες και συνεχίζεται σε διάφορες συνοικίες της Λεμεσού.

Στην ομιλία του, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου ξεκινά, με στόχο να προσφέρει ψυχαγωγία σε ντόπιους και επισκέπτες, αλλά και άφθονο και καλό κρασί.

«Μετά από 2 χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, η Γιορτή του Κρασιού επανέρχεται δυναμικά, αναβαθμισμένη και ανανεωμένη με πολλά καινοτόμα στοιχεία», είπε και πρόσθεσε πως «μια μεγάλη ομάδα του Δήμου Λεμεσού, σε όλα τα επίπεδα, εδώ και πολλούς μήνες, εργάζεται πυρετωδώς για να είναι η φετινή Γιορτή άψογη από κάθε άποψη».

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, συνέχισε, σε ένα χώρο που έχει διακοσμηθεί και φωταγωγηθεί κατάλληλα, το κοινό θα απολαύσει εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης στο Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», και ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις με δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα, στο κηποθέατρο και μπροστά από το βρακά.

Επίσης, ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, θα λειτουργήσουν πέντε υπαίθριες ταβέρνες με ξεχωριστή λαϊκή μουσική η κάθε μία, με προσιτές τιμές και υψηλά επίπεδα ποιότητας και υγιεινής, θα διατίθεται δωρεάν χύμα κρασί από το Δήμο Λεμεσού και εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές από τα οινοποιεία, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας και διαλέξεις αναφορικά με την οινοπαραγωγή.

Την έναρξη της Γιορτής του Κρασιού θα τελέσει η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, το βράδυ του Σαββάτου και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού και τον τενόρο Άντη Αροδίτη, ενώ θεατρικά παρεμβαίνουν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου. Την τελετή έναρξης θα εμπλουτίσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο καλλιτέχνης Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια», ενώ στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Παντελή Θαλασσινού, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και της Γλυκερίας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, στην τελετή λήξης, στις 25 του μήνα, θα συμμετέχουν η ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπενθύμισε ότι η Γιορτή του Κρασιού ταξιδεύει εκτός πόλης και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό κρασοχώρι της Βάσας Κοιλανίου (18/9) και στο κουμανταροχώρι Άγιος Μάμας (25/9), ενώ σήμερα το βράδυ το Ζακάκι φιλοξένησε εκδήλωση της Γιορτής του Κρασιού, η οποία αύριο, Πέμπτη, μεταφέρεται στα Τσιφλικούδια (πλατεία Αναγέννησης).

Φέτος, πρόσθεσε, έγιναν ειδικές διευθετήσεις με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν δωρεάν λεωφορεία των διαδρομών της για να πάνε και να επιστρέψουν από το δημόσιο κήπο, αγοράζοντας εισιτήριο της Γιορτής του Κρασιού από τον οδηγό του λεωφορείου.

Για όσους διαμένουν εκτός Λεμεσού, υπογράμμισε ο κ. Νικολαΐδης, το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα, από Λευκωσία, Λάρνακα, Αγία Νάπα και Πάφο.

Τα εισιτήρια ορίστηκαν για τους ενήλικες (18+) στα πέντε ευρώ, για το παιδικό/εφηβικό (6-18) στα τρία ευρώ, ενώ για τα παιδιά κάτω των έξι ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΚΕΟ, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, και δωρεάν χύμα κρασί, προσφορά του Δήμου Λεμεσού, ενώ όπως κάθε χρόνο, οι πολύτεκνοι δικαιούνται δωρεάν είσοδο για μια μέρα της δικής τους επιλογής.

Η διάσκεψη Τύπου ολοκληρώθηκε με τραγούδια του κρασιού από την ομάδα κανταδόρων «Αρίωνες».

Πηγή: ΚΥΠΕ