Αρχική Πρόταση Cyprus Film Days: Έντεκα συνολικά ταινίες μυθοπλασίας, ανάμεσά τους και δύο από...

Cyprus Film Days: Έντεκα συνολικά ταινίες μυθοπλασίας, ανάμεσά τους και δύο από την Κύπρο

Έντεκα συνολικά ταινίες μυθοπλασίας, ανάμεσά τους και δύο από την Κύπρο, βρίσκονται φέτος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ μυθοπλασίας της χώρας μας, τις Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017.
 
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου, 2017 στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία, ενώ όλες οι ταινίες προβάλλονται σε παγκύπρια πρεμιέρα.
 
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, με τίτλο “Glocal Images”, επιλέχθηκαν ταινίες που αναδεικνύουν τον κινηματογράφο ως τέχνη και ως εργαλείο διαπολιτισμικού διαλόγου, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφούν τους ιδιαίτερους “χρωματισμούς” ενός τοπικού κινηματογράφου.

Σκηνοθέτες τους νέοι αλλά και καθιερωμένοι δημιουργοί που χαράσσουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία στον κινηματογραφικό χάρτη, συγκεντρώνοντας συμμετοχές αλλά και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα περήφανο που στο φετινό πρόγραμμα παρουσιάζονται και δύο κυπριακές παραγωγές, που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου και χρηματοδοτήθηκαν από τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα για την Ενίσχυση Κινηματογραφικών Παραγωγών των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρόκειται για τις ταινίες Rosemarie, του Κύπριου σκηνοθέτη Άδωνη Φλωρίδη και Το Αγόρι στη Γέφυρα, του επίσης Κύπριου σκηνοθέτη Πέτρου Χαραλάμπους.