Αρχική Τελευταία Νέα Διευθυντής Μετεωρολογικής: Η σκόνη θα υποχωρήσει αύριο

Διευθυντής Μετεωρολογικής: Η σκόνη θα υποχωρήσει αύριο

Δεν πρέπει να υποτιμάται η επικινδυνότητα της σκόνης που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, υπέδειξε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαϊδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι τον Απρίλιο είχε καταγραφεί σκόνη στην ατμόσφαιρα σε όλες τις περιοχές της Κύπρου για 15 με 20 ημέρες.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Επισήμανε πως η σκόνη θα υποχωρήσει αύριο, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανεμφάνισής της τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο συνεργασίας των μετεωρολογικών υπηρεσιών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, τόνισε ότι τα οφέλη από την υλοποίηση του θα είναι η καλύτερη πρόγνωση καιρού και η ασφαλέστερη εκτίμηση επικινδυνότητας καιρικών φαινομένων.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις που είναι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένονται παροδικά να είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και αργότερα μέχρι ισχυροί, πέντε μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα νότια και στα δυτικά παράλια, στους 25 στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά τοπικά μέχρι ισχυροί, πέντε μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.