Αρχική Τελευταία Νέα Διήμερη εμπειρία αφιερωμένη στη θάλασσα και τη ναυτιλία στη Λεμεσό

Διήμερη εμπειρία αφιερωμένη στη θάλασσα και τη ναυτιλία στη Λεμεσό

Θάλασσα 2022 4

Με επιτυχία το Φεστιβάλ: «ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε τη ναυτιλία»

Τη θάλασσα ως τρόπο ζωής, ψυχαγωγίας, άθλησης, επιλογή σπουδών και σημαντικό τομέα της οικονομίας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι επισκέφθηκαν την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου το Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε τη ναυτιλία». Μια διήμερη εμπειρία αφιερωμένη στη θάλασσα με στόχο να ενημερωθεί το κοινό και κυρίως οι νέοι, για τις προοπτικές των θαλάσσιων και ναυτιλιακών επαγγελμάτων και τη γαλάζια οικονομία.

Στο πολυθεματικό πάρκο της Επίχωσης διοργανώθηκαν δράσεις και στήθηκαν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα από 42 οργανισμούς, φορείς και ομάδες πολιτών που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Θάλασσα 2022 4

«Θάλασσα είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Είναι η γαλάζια οικονομία, οι οικονομικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα και τις ακτές. Από τον τουρισμό, την ναυτιλία, την ιχθυοκαλλιέργεια, τα λιμάνια, τις μαρίνες. Η Λεμεσός, είναι ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο, παγκόσμιας φήμης, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους» είπε μεταξύ άλλων στην τελετή λήξης του φεστιβάλ ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαϊδης.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, μέσα από τον θεσμό αυτό μαζικά πλέον προβάλλεται και γίνεται κτήμα και γνώση της κοινωνίας, το τι μπορεί να προσφέρουν η θάλασσα και η Γαλάζια Οικονομία.

«Ο Δήμος Λεμεσού έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση της Γαλάζιας Οικονομίας της Λεμεσού, μέσα από διάφορες δράσεις, όπως είναι για παράδειγμα η καθιέρωση του ετήσιου Blue Limassol Forum και τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας που άρχισε πρόσφατα τη λειτουργία του και επικεντρώνεται σε θέματα της γαλάζια ανάπτυξη.

«Σκοπός της διήμερης εμπειρίας ήταν να δημιουργήσουμε κουλτούρα γύρω από τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Να γνωρίσουμε τη Γαλάζια Οικονομία ως επιλογή σπουδών. Οι 42 οργανισμοί που ένωσαν δυνάμεις μαζί μας, ανοίγουν τον δρόμο σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά προς την κατεύθυνση αυτή. Εμείς νιώθουμε περήφανοι για την κυπριακή ναυτιλία που πρωταγωνιστεί. Αν και η Κύπρος είναι μικρή, στη ναυτιλία σημειώνει τεράστιες επιδόσεις. Είμαστε 3η χώρα στην Ευρώπη και 11η στον κόσμο» είπε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης.

Οι φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε τη ναυτιλία» ήταν αφιερωμένες στη γυναίκα που εργάζεται στη ναυτιλία και υπηρετεί σημαντικές θέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι επισκέπτες απόλαυσαν συναυλίες με τους Δώρο Δημοσθένους, Κώστα Χατζηχριστοδούλου, Δέσποινα Ολυμπίου και τον Χρίστο Θηβαίο.

Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ ήταν η Royal Carribean.