Αρχική Τελευταία Νέα DP World Limassol: Οι κρουαζιέρες αυξήθηκαν κατά 46% και οι επιβάτες κατά...

DP World Limassol: Οι κρουαζιέρες αυξήθηκαν κατά 46% και οι επιβάτες κατά 338% το 2022

Οι κρουαζιέρες αυξήθηκαν κατά 46% και οι επιβάτες κατά 338%, ενώ ο όγκος του διακινούμενου φορτίου σημείωσε αύξηση 63% συγκριτικά με το 2021

Μια από τις καλύτερες χρονιές, από την περίοδο ανάληψης της διαχείρισής του από την DP World Limassol, ήταν το 2022 για το τερματικό πολλαπλών χρήσεων στο λιμάνι Λεμεσού.

Η Εταιρεία κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα το 2022, με τον τομέα κρουαζιέρας και τον όγκο εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση συγκριτικά με το 2021.

Η DP World Limassol πλησίασε ακόμη περισσότερο τον στόχο της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού κορυφαίο λιμένα κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, έχοντας υποδεχθεί 200.000 περίπου επιβάτες και 165 κρουαζιερόπλοια το 2022, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 338% και 46% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να αναδείξει το λιμάνι Λεμεσού σε σημαντικό εμπορικό κόμβο, η DP World αύξησε το διακινούμενο φορτίο στο τερματικό κατά 63% σε σύγκριση με το 2021, αγγίζοντας το ένα εκατομμύριο τόνους. Ταυτόχρονα, οι μεταφορές οχημάτων μέσω πλοίων τύπου Roll-on Rol- Off (Ro-Ro) Multi-Purpose ανήλθαν στις 67.529, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 162%. Επιπρόσθετα, το τερματικό διαχειρίστηκε την φορτοεκφόρτωση 22.244 οχημάτων κατά το 2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με το 2021.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Nawaf Abdulla, Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol ανέφερε: «Εν μέσω μιας περιόδου αβεβαιότητας, η Εταιρεία μας σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, φέρνοντας το λιμάνι Λεμεσού ακόμη πιο κοντά στον στόχο του να καταστεί λιμάνι επιλογής για την ευρύτερη περιοχή. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων επενδύσεων σε εξοπλισμό, τεχνολογία και υποδομές, βελτιώσαμε τις επιδόσεις του τερματικού, ενισχύοντας τη δυναμικότητα διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα και προσελκύοντας μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.»

«Οι προοπτικές για το 2023 είναι ευοίωνες, καθώς αναμένουμε την άφιξη πέραν των 200 κρουαζιερόπλοιων, παραμένοντας επικεντρωμένοι στην υλοποίηση της μακροπρόθεσμης επενδυτικής μας στρατηγικής, ώστε να διασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του τερματικού», πρόσθεσε.