Αρχική Τελευταία Νέα Υπό το μηδέν η θερμοκρασία απόψε – Παγετός στα ορεινά

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία απόψε – Παγετός στα ορεινά

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο, κυρίως στα νοτιοδυτικά και ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μείον 1 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά αλλά και σε αρκετές περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά, κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Παρασκευή, πιθανόν να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές και ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά θα παραμείνει πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το Σάββατο, μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται παγετός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά θα παραμείνει πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.